FOLLOW US: facebook twitter

Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Νέες κινητοποιήσεις το Νοέμβριο

Ημερομηνία: 01-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Λήγει σήμερα η κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, όμως μέχρι την επόμενη κινητοποίηση. Όπως δήλωσαν οι μαθητές στα μέσα Νοεμβρίου θα υπάρξει και νέος κύκλος αντιδράσεων σε όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας, που πραγματικά αντιμετωπίζονται ως σχολεία τρίτης κατηγορίας με σοβαρά στεγαστικά προβλήματα, ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων και οργάνων.

Στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού οι μαθητές παρέμειναν στις επάλξεις για δεύτερη ημέρα μετά την πανελλαδική κινητοποίηση και στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου της πόλης. Μπορεί από σήμερα να επιστρέψουν στα θρανία, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα προβλήματα έχουν βρει λύση.

Πέρα από τα γνωστά που απασχολούν το σύνολο των μουσικών σχολείων στην περίπτωση του Βαρθολομιού, υπάρχει και θέμα με τη μεταφορά των μαθητών. Τουλάχιστον 15 μαθητές από την περιοχή Κάστρου – Κυλλήνης δεν εξυπηρετούνται με άμεσο δρομολόγιο με αποτέλεσμα να χάνουν αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα στις μετακινήσεις.

«Ξεκίνησε τη Δευτέρα μια πανελλήνια κινητοποίηση με άξονα τα προβλήματα στην Παιδεία. Απαιτούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, δημόσια και δωρεάν παιδεία. Στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, θέλουμε καλύτερες συνθήκες, καθηγητές για όλα τα μαθήματα και λύση του προβλήματος μεταφοράς.

Ο κ. Γεωργιόπουλος μας είπε πως θα έχει δρομολογηθεί η λύση έως τα μέσα Οκτώβρη, όμως δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και ζητάμε τη στήριξη των καθηγητών, των γονέων και των άλλων σχολείων» είπε η μαθήτρια Αγγελική Τσαρδούλια.

Αλλά και η μαθήτρια Φωτεινή Αλεξοπούλου στο ίδιο μήκος κύματος επισήμανε πως «τα προβλήματα είναι πολλά και με αφορμή τη χθεσινή (προχθεσινή) ημέρα που ήταν πανελλαδική κινητοποίηση, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και σήμερα την κατάληψη για να προβάλλουμε περισσότερο τα προβλήματα του σχολείου μας. Το θέμα της μεταφοράς είναι σημαντικό μαζί με τα υπόλοιπα. Υπάρχουν 15 μαθητές από την περιοχή του Κάστρου και της Κυλλήνης που έρχονται με άλλα δρομολόγια και όχι με το απευθείας για το σχολείο μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος