FOLLOW US: facebook twitter

Μουσική, φωτιές και… ριγανάδα!: Εξαιρετική εκδήλωση στη Ν. Φιγαλεία για την γιορτή του Αγιάννη του Ριγανά

Ημερομηνία: 28-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το έθιμο του Αγιάννη του Ριγανά,αναβίωσε το Σάββατο 23 Ιουνίου το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Κεντρική Πλατεία Νέας Φιγαλείας παρουσία δεκάδων κατοίκων της περιοχής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αναβίωσε μια από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές γιορτές της ελληνικής παράδοσης και αυτό ήταν κάτι που σχολιάστηκε θετικά από τους κατοίκους της ιστορικής κωμόπολης της Επαρχίας Ολυμπίας.

Στη μουσικοχορευτική εκδήλωση συμμετείχαν τα Μουσικά τμήματα του Συλλόγου υπό τον μαέστρο κ.Φώτη Παπαθεοδώρου, ενώ ο σύλλογος είχε ετοιμάσει την παραδοσιακή ριγανάδα η οποία και προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους .

Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, χορούς γύρο από τη φωτιά που έκαιγε ενώ ολοκληρώθηκε με την ”Παπαλάμπραινα” που τραγούδησε ο π.Αναστάσιος και καταχειροκροτήθηκε.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας Νίκος Φάμελος, ο πρ Δήμαρχος Φιγαλείας Γιάννης Πιπιλής, ο πρόεδρος του ΔΣ του δήμου Γιώργος Τριγάζης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ΝΕ.Δ.Α Κώστας Αλεξανδρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, η τοπική εκκλησία, στελέχη της Ε.Φ.Α Ηλείας και του Δασαρχείου Ολυμπίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από τη Νέα Φιγαλεία, τη Φασκομηλιά, τα Πετράλωνα, το Λέπρεο, το Γιαννιτσοχώρι κ.α.

Photo: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος