FOLLOW US: facebook twitter

Μουσική υπό το φως της πανσελήνου: Όλες οι εκδηλώσεις σε Αρχαία Ολυμπία, Κάστρο Χλεμούτσι και Επικούριο Απόλλωνα

Ημερομηνία: 07-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

«Δύο σε ένα» επιφυλάσσει το σημερινό βράδυ, καθώς θα συνυπάρξουν η πανσέληνος -παραδοσιακά η πιο δημοφιλής του καλοκαιριού- καθώς και μία μερική έκλειψη Σελήνης.

H πανσέληνος θα εμφανισθεί στις 22:11 ώρα Ελλάδας, ενώ η έκλειψη, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες, θα έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της λίγο πριν, στις 21:22 ώρα Ελλάδας.

Έτσι, όσοι συμμετέχουν σε κάποια «βραδιά πανσελήνου» ή σε άλλη εκδήλωση ή απλώς έχουν βγει βόλτα για να απολαύσουν το γεμάτο φεγγάρι, ας θυμηθούν λίγο νωρίτερα να δουν και τη μερική έκλειψη. Η παρατήρηση της έκλειψης μπορεί να γίνει με γυμνά μάτια, με κιάλια ή με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, ενώ η φωτογράφησή της με απλή φωτογραφική μηχανή.

Με εξαιρετικές μουσικές κυρίως εκδηλώσεις, θα καλωσορίσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας. Σε Αρχαία Ολυμπία, Ήλιδα, Κάστρο Χλεμούτσι και Επικούριος Απόλλωνας, το Υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει την παράδοση ετών, και ανοίγει με ελεύθερη είσοδο τους αρχαιολογικούς χώρους, διοργανώνοντας σε συνεργασία με τους δήμους, πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα στην Ηλεία διοργανώνονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Αρχαία Ολυμπία

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας  στο πλαίσιο της βραδιάς Πανσελήνου  φιλοξενούν  στο αίθριο του Παλαιού Μουσείου Ολυμπίας “Τα Χρώματα της Ήλιδας.

Βαδίζοντας την 21η χρονιά παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού μας και όχι μόνο, παρουσιάζουν τη φετινή σεζόν 2017 ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο δάσκαλο Βασίλη Τσιτσάνη. Τίτλος της μουσικής παράστασης είναι «ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ».

Την καλλιτεχνική δ/νση ενορχήστρωση και την επιλογή του προγράμματος έχει ο Γιώργος Γκιντζίρης ενώ παίζουν οι μουσικοί: Παύλος Αυγερινόπουλος, Στάθης Δεββές και Θανάσης Πουλακίδας στα μπουζούκια, κιθάρες η Τασία Κωστοβασίλη και ο Νίκος Στεφανίδης, στο μπάσο ο Δημήτρης Μαλεβίτης, Πιάνο και ακορντεόν ο Γιώργος Γκιντζίρης.

Τραγουδούν η Χαρά Σκουλαρίκου και ο Γιώργος Αδαμόπουλος ενώ στην αφήγηση για μια ακόμη χρονιά η Νάνσυ Τζανετοπούλου.

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24.00

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση από το μουσικό σχήμα «Λύραυλος» θα παρακολουθήσουν υπό το φως της πανσελήνου όσοι επισκεφθούν τον Επικούριο Απόλλωνα.

Αρχαιολογικός Χώρος Επικουρίου Απόλλωνος
Μουσική παράσταση από το μουσικό σχήμα “ΛΥΡΑΥΛΟΣ” με τίτλο “3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική”, όπου μέσα από τον ήχο τριάντα ανακατασκευασμένων αρχαιοελληνικών οργάνων θα παρουσιασθούν αρχαιοελληνικά κομμάτια. Μια μουσικοθεατρική παράσταση που καταλύει τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες με τρόπο καθηλωτικό. Ένα ταξίδι στα βάθη του χρόνου, στα βάθη της ψυχής. 30 αρχαιοελληνικά όργανα επί σκηνής.

Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα. Είναι ένα θέαμα και παράλληλα ένα άκουσμα που ξεπερνάει τις συμβατικές μουσικές φόρμες, και γυρνάει τη “μηχανή” του χρόνου στη μουσική που γέννησε ο ελληνικός πολιτισμός 3000 χρόνια πριν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 24.00

Αρχαιολογικός χώρος κάστρο Χλεμούτσι
Μουσική συναυλία από τον Σύλλογο Φιλόμουσων Λεχαινών Ορφεύς. Ώρα 21.00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 20:30 έως τις 24.00


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος