FOLLOW US: facebook twitter

Μουσική παράσταση-Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Δίβρης

Ημερομηνία: 19-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δίβρης, οι οποίες θα γίνουν στη Δίβρη (Λαμπεία) σήμερα Σάβββατο 19 Αυγούστου.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 7 το απόγευμα, με ομιλία του Λαοκράτη Βααση με θέμα «ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ» ΣΤΗΝ Οικονομική- Ηθική και Πνευματική κρίση. Ακολουθεί βράβευση εκπαιδευτικών που τίμησαν στο παρελθόν και τιμούν σήμερα την Δίβρη και έπονται τα εγκαίνια έκθεσης σπάνιων βιβλίων.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική παράσταση – Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο «Στην εποχή του Μάνου»: Μπάμπης Βελισσάριος, πιάνο Δαυίδ Ναχμίας

Η εποχή του Μάνου Χατζιδάκη δοσμένη από τη φωνή του τενόρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μπάμπη Βελισσάριου και τις ενορχηστρώσεις του Δαυίδ Ναχμία στο πιάνο.
Μία παράσταση γεμάτη απ’ τα τραγούδια και την ξεχασμένη ατμόσφαιρα μιας άλλης, ξεχασμένης Ελλάδας.

Τραγούδια φορτισμένα απ’ τα γεγονότα και τις ημέρες που τα γέννησαν. Η καθημερινή ψυχαγωγία μιας άλλης νεολαίας που βίωνε την βαθύτητα του έρωτα αφήνοντας το ανεξίτηλο στίγμα της μέσα απ’ την τέχνη.

Ο Δαυίδ Ναχμίας στο πιάνο, καλλιτεχνικά προσηλωμένος στο βιωματικό ρεπερτόριο του «ελαφρού» τραγουδιού του μεσοπολέμου, αλλά και της ευρύτερης κουλτούρας μιας μυθοποιημένης εποχής.

Κι ο Μπάμπης Βελισσάριος που με την εκρηκτική φωνή και την υποβλητική παρουσία του ξεκλειδώνει συναισθήματα, από καιρό θυσιασμένα στο βωμό της σύγχρονης καθημερινότητας. Δικαίως θεωρούνται από πολλούς οι ερμηνείες του ως η δικαίωση που γύρευαν οι δημιουργοί μέσα απ’ τη μακάρια σιωπή τους για το ευρύτερο έργο τους.

Στην παράσταση αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκη θα ακουστούν τα τραγούδια:

· Τ’ αστέρι του βοριά
· Μια πόλη μαγική
· Τσάμικος
· Η μικρή Ραλλού
· Η πίκρα σήμερα
· Χασάπικο 40
· Ένας ευαίσθητος ληστής
· Ο κυρ Αντώνης
· Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων
· Μην τον ρωτάς τον ουρανό
· Μίλησε μου
· Θάλασσα πλατιά
· Το φεγγάρι είναι κόκκινο
· Κεμάλ

Θα ακουστούν επίσης και δύο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη,
· Η “Άρνηση” και
· “Όμορφη πόλη” σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και Γιάννη Θεοδωράκη αντίστοιχα. «Στην εποχή του Μάνου»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος