FOLLOW US: facebook twitter

Μουσική πανδαισία στο Κατάκολο από την Φιλαρμονική της Πολυφωνικής Πατρών σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΛΤΠ

Ημερομηνία: 09-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Μια μοναδική μουσική βραδιά, με ένα ρεπερτόριο που άγγιξε τις καρδιές μας,  με soundtrack από ταινίες, jazz και μουσικές από όλο τον κόσμο, μια πραγματική μουσική πανδαισία, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Κατάκολο το βράδυ της Παρασκευής, από την γνωστή και πολυβραβευμένη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής Πατρών, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Μπουρδόπουλου. Την βραδιά διοργάνωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου στο πλαίσιο των πολιτιστικών του καλοκαιρινών εκδηλώσεων, ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η κ. Αγγελική Ζάγκλαρη που με μια εξαιρετική ομιλία υποδέχθηκε το κοινό και την Μπάντα της Φιλαρμονικής Πατρών. Την πρώτη καλησπέρα είπε στον σύντομο  χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ κ. Σάκης Αντωνόπουλος.

Από την πλευρά της η κ. Ζάγκλαρη ευχαρίστησε το ΔΛΤΠ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της για την συμμετοχή της στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και αναφέρθηκε στο ρόλο και την αξία της μουσικής στη ζωή μας. «Επέλεξα απόψε μουσικό θέμα γιατί η μουσική είναι εκείνο το κομμάτι της τέχνης που ενθαρρύνει την τάση προς το όνειρο. Υπάρχει εκεί πολύ πριν απ’ ότι μπορεί να θυμηθεί ο άνθρωπος, στον ψίθυρο της θάλασσας, στο ουρλιαχτό της καταιγίδας, στην νοσταλγία της ερήμου… Μιλά με απόλυτη καθαρότητα και ευκρίνεια σε μια εποχή θορύβου…». Απευθυνόμενη στην Φιλαρμονική της Πολυφωνικής Πατρών ευχαρίστησε τα μέλη της για την αφιλοκερδή προσφορά τους στα δρώμενα του τόπου μας και τόνισε ότι «θεωρώ προνόμιο να υποδέχομαι απόψε εδώ, εσάς που έχετε γειώσει το όποιο ΕΓΩ σας για χάρη ενός αρμονικού ¨εμείς’ , εσάς με τα έξι χρυσά βραβεία  και τις διεθνείς βραβεύσεις σε όλε στις σκηνές του κόσμου και όμως σοβαρότερο βραβείο θεωρείται την θέση που έχετε στην καρδιά του κοινού σας..»

Ακολούθησε η παρουσίαση του Φιλαρμονικής από την έφορο δημοσίων σχέσεων του Δ.Σ της Πολυφωνικής Πατρών κ. Ελένη Μουζάκη που αναφέρθηκε στην ιστορία της Πολυφωνικής Πατρών που φέτος γιόρτασε τα 35 της χρόνια και τόνισε ότι η Φιλαρμονική που είναι ένα από τα δέκα τμήματά της, εντάχθηκε στο δυναμικό της το 2010. Πολυβραβευμένη, έχει λάβει μέρος σε 50 και πλέον συναυλίες, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις και φεστιβάλ παίζοντας σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες σκηνές και ακολούθως παρουσίασε το πρόγραμμα της συναυλίας που απολαύσαμε. Την βραδιά άνοιξε το κομμάτι λατινικής σαγήνης «Μαλαγκένια» που γράφτηκε το 1928 από τον Κουβανό Ερνέστο Λεκουόνα,  ακολούθησε το τραγούδι “My heart will go on” από το σάουντ τρακ της ταινίας «Τιτανικός» που είχε ερμηνεύσει η Σελίν Ντιόν, το πολύ γνωστό «The music of the night» από το ρομαντικό δράμα – μιούζικαλ «Το Φάντασμα της Όπερας» και άλλα γνωστά τραγούδια. Μια σπάνια μουσική διαδρομή, μια ειδυλλιακή βραδιά στο Κατάκολο. Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά στον β΄ αντιπρόεδρο της Πολυφωνικής Πατρών κ  Γιώργο Σαματόπουλο για την συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΔΛΤΠ, του βιβλίου του συμπολίτη μας Διονύση Τραμπαδώρου για το Σταφιδικό ζήτημα, με την επισήμανση ότι το Κατάκολο αλλά και η Πάτρα στα τέλη του 19ου αιώνα, αποτελούσαν τα μεγαλύτερα λιμάνια διακίνησης και μεταφοράς της σταφίδας, ιστορία καταγεγραμμένη και σημαντική για τον τόπο μας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Σπυρούνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος