FOLLOW US: facebook twitter

Μουσική νύχτα πανσελήνου στο Κάστρο Χλεμούτσι

Ημερομηνία: 20-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

xlemoutsi-panselinos2

Μυσταγωγική ατμόσφαιρα για εκατοντάδες κόσμου την Πέμπτη το βράδυ

Μια μαγική βραδιά με φεγγαράδα και μουσικές, με το ολόγιομο φεγγάρι να στέκεται αγέρωχο και υποβλητικό, ψηλά στον ουρανό πάνω από το μεσαιωνικό κάστρο, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όλοι όσοι ανηφόρισαν την Πέμπτη το βράδυ στο Χλεμούτσι, στην εκδήλωση Πανσελήνου που διοργάνωσε  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Παράλληλα οι επισκέπτες και θεατές, περπάτησαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο στο Χλεμούτσι που έμεινε ανοιχτός έως και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγική, που σε έκανε να νοιώθεις δίπλα σου την παρουσία των ιπποτών!

xlemoutsi-panselinos3

Η μουσική εκδήλωση που είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με μια συναυλία από την « Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων και Επτανησίων » υπό τη διεύθυνση της Λένας Σουρμελή, με την συμμετοχή και των καθηγητών του International Opera Studio Πάτρας. Ειδικότερα έλαβαν μέρος Γιώργος Γαλάνης (maestro) , Βασίλης Λάζαρης (korrepetitor)
καθώς και οι σολίστ του International Opera Studio Πάτρας :
Λένα Σουρμελή (Soprano) και Μάριος Μανιατόπουλος (Tenoro).
Διδασκαλία χορωδιών: Λένα Σουρμελή. Η χορωδία και οι μουσικοί έπαιξαν και ερμήνευσαν γνωστά κλασικά έργα όπως από το Nabucco του  Verdi, την  Tosca του. Puccini, την Cavalleria Rusticana του P. Mascagni κ.α

xlemoutsi-saltari

Στην γιορτή της Πανσελήνου στο Κάστρο Χλεμούτσι, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σλατάρη, ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος κ.α που απόλαυσαν την υπέροχη βραδιά και βίωσαν μαζί με τους εκατοντάδες θεατές μια εκπληκτική εμπειρία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος