FOLLOW US: facebook twitter

Μουσική και μουσικές στο Σινέ Άστρον Λεχαινών

Ημερομηνία: 28-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

xorwdia-myrtountiwn

Ομιλία και χορωδιακή συναυλία

Το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Λεχαινών, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 29/10/2016 στο Κινηματοθέατρο «Άστρον» Λεχαινών στις 19:30.

Προσκεκλημένη του Πνευματικού Κέντρου είναι η καθηγήτρια της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Μπακονικόλα, της οποίας η ομιλία  θα έχει τίτλο «Μουσική και μουσικές».

Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης θα εμφανιστεί η «Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων» που θα ερμηνεύσει χορωδιακά αποσπάσματα από πασίγνωστες όπερες όπως Nabucco, Trovatore κ.ά.

Η «Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων», με ανάλογο πρόγραμμα λόγιας ευρωπαϊκής μουσικής, το διάστημα που πέρασε, συνέπραξε με το International Opera Studio Πάτρας και έκανε εμφανίσεις στο κάστρο «Χλεμούτσι», στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας (που διοργανώθηκε από τη Μικτή Χορωδία Πύργου), στη Μεσαιωνική πόλη της Μονεμβασιάς, προσκεκλημένη του  ομώνυμου Δήμου ενώ έκλεισε τον κύκλο των καλοκαιρινών εμφανίσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο με την εμφάνισή της στο Πολιτιστικό τριήμερο του ΕΑΠ με τίτλο «Το ΕΑΠ στην πόλη».

Τη «Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων» διευθύνει η μουσικολόγος Λένα Σουρμελή και συνοδεύει στο πιάνο ο Βασίλης Λάζαρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος