FOLLOW US: facebook twitter

Μοσκοβισί: Κάνατε αυτά που σας αναλογούσαν…σειρά μας

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

Κάνατε αυτά που σας αναλογούσαν. Αναλάβατε τη δική σας ευθύνη. Τώρα πρέπει να αναλάβουμε τη δική μας», δήλωσε -απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες- ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι χρειάζεται οι εθνικές κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη, να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Μιλώντας στον ιστότοπο Politico, ο Π. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι έχει καταληφθεί από «απόγνωση», καθώς «αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες τη μοίρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων», εκφράζοντας την επιθυμία του να υπάρξει βαθιά μεταρρύθμιση του τρόπου που λειτουργεί το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Πρόσθεσε ότι κάποιες φορές, το Eurogroup βασίζεται σε ανεπαρκή πληροφόρηση και η έλλειψη λογοδοσίας που αποτελεί χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι απαράδεκτη.

Ο Π. Μοσκοβισί στάθηκε στην ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. «Αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν σημαίνει πόνος. Δεν σημαίνει ότι κάποιος τιμωρείται», σημείωσε.

Απέρριψε εξάλλου την ιδέα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, εκτός αν αυτό συνοδευτεί με συγκεκριμένους μηχανισμούς δημοκρατικού ελέγχου.

«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο τεχνοκρατισμό, χρειαζόμαστε λιγότερο τεχνοκρατισμό, και χρειαζόμαστε περισσότερη διαφάνεια», επεσήμανε.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων θα έπρεπε να αναλάβει στο μέλλον να διευθύνει το Eurogroup.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος