FOLLOW US: facebook twitter

Μικρές ιστορίες μαγειρικής: Τα.. ευκολάκια της γεύσης!

Ημερομηνία: 20-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η βασική φιλοσοφία για τις σημερινές μας συνταγές, βασίζεται το τρίπτυχο εύκολα, γρήγορα και γευστικά! Νομίζω πως δεν θα έχετε καμία αντίρρηση γι αυτό, ειδικά οι πολυάσχολες φίλες μου που γυρίζουν – όπως κι εγώ- κομμάτια στο σπίτι και θέλουν να μαγειρέψουν κάτι ωραίο σε σύντομο χρόνο. Βλέπετε οι ρυθμοί της καθημερινότητας μερικές φορές μας κάνουν και λίγο… τεμπέλες αναγκαστικά δηλαδή η απλά… ευρηματικές!

Έχω λοιπόν να σας προτείνω σήμερα… ευκολάκια. Ένα μπιφτέκι γίγας στο φούρνο που έχει και ωραία εικόνα στο τελείωμά του και απλά έχει ένα διαφορετικό στήσιμο που μοιάζει λίγο με πίτσα, αλλά τρώει όλη η οικογένεια! Επίσης αραβικές πίτες στο φούρνο που αρέσουν πολύ στα παιδιά και αυτός ο τρόπος που σας προτείνω θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση του «τι να μαγειρέψω σήμερα»!  Και φυσικά δεν θα έλειπε και το γλυκάκι μας επίσης… ευκολάκι, φωλίτσες με φύλλο και μερέντα που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας!!! Φιλάκια!!

mpifteki-tapsiou-gigas

Μπιφτέκι ταψιού… γίγας!

Υλικά:

800γρ κιμάς ανάμεικτος- χοιρινός και μοσχαρίσιος-

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Πολύχρωμες πιπεριές

Ελαιόλαδο

Φέτες ντομάτας για το στόλισμα

Φέτες ψωμιού για το ζύμωμα

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τις φέτες ψωμιού για δέκα λεπτά, στίβουμε καλά και τις προσθέτουμε στο μπολ που έχουμε τοποθετήσει τον κιμά για να ζυμώσουμε το μπιφτέκι. Ψιλοκόβουμε κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο, συμπληρώνουμε ελαιόλαδο και λίγο νεράκι η ξύδι, αλάτι και πιπέρι- και καυτερή πάπρικα αν σας αρέσει- και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια εύπλαστη τρυφερή ζύμη.

Σε ένα στρογγυλό ταψάκι αλείφουμε λάδι τον πάτο και τοποθετούμε το μπιφτέκι απλώνοντάς το σαν πίτσα. Το χαράζουμε σε τριγωνικά κομμάτια και στολίζουμε την επιφάνεια με τις πιπεριές. Ψήνουμε σε αέρα περίπου μισή ώρα και κατά την διάρκεια του ψησίματος αν δούμε ότι το μπiφτέκι παίρνει σκούρο χρώμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί και συνεχίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Συνοδεύουμε με σαλάτα, πατάτες ή ρύζι.

Η συνταγή είναι από την Πετρινα Μπαρδανη‎ και την σελίδα στο fb «οι συνταγές της Βενετίας»

Αραβικές πίτες στο φούρνο

Υλικά:

4 αραβικές πίτες
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη η όποιο κίτρινο τυρί σας αρέσει
6 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας σε καρεδάκια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 αυγά
1 φλ.τσ. γάλα
Αλάτι & Πιπέρι
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνον το πράσινο μέρος)
10 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια

Εκτέλεση: 

Απλώνουμε τις αραβικές πίτες και τις γεμίζουμε με μοτσαρέλα, ζαμπόν, κόκκινη και πράσινη πιπεριά.
Διπλώνουμε τις πλαϊνές πλευρές της κάθε πίτας για να μην “ξεφύγει” η γέμιση και την τυλίγουμε όπως συνήθως (ή όπως μια κρέπα).
Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψάκι.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι με τις πίτες και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το βούτυρο.
Καλύπτουμε το ταψάκι με διαφανή μεμβράνη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για μια νύχτα, έως ότου οι πίτες απορροφήσουν όλο ή το περισσότερο μείγμα αυγού-γάλακτος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στον αέρα, για 20-30 λεπτά (το πολύ) ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι πίτες μας και να ψηθεί το υγρό μείγμα που απέμεινε στο ταψάκι. Απολαμβάνουμε τις πίτες ζεστές ή χλιαρές (ποτέ κρύες γιατί χάνουν τη νοστιμιά και την αφρατάδα τους) με συνοδευτικό μια ωραία σαλάτα.

Σιροπιαστες φωλίτσες με μερέντα ! ‎

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λίγο λεμόνι
Λίγη υγρή βανίλια.
ένα βαζάκι μερέντα

Εκτέλεση:

Με ένα πινέλο αλείφουμε με βούτυρο ένα ένα τα φύλλα και τυλίγουμε σε ρόλο με μια βελόνα πλεξίματος ! Τα σουρώνουμε κ τα κόβουμε στη μέση κ κάνουμε τις φωλίτσες ! Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε να κρυώσουν
Για το σιρόπι ανακατεύουμε σε ενα κατσαρόλακι όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν και να πάρουν μια βράση κ σιρόπιαζουμε τις κρύες φωλίτσες με το καυτό σιρόπι! Μόλις κρυώσουν τελείως βάζουμε μερεντα

Η συνταγή είναι από την Σοφία Γαζή


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος