FOLLOW US: facebook twitter

Μια φάρσα σταμάτησε το μάθημα

Ημερομηνία: 17-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

vomva-likeio-pyrgou

 

Για τοποθέτηση βόμβας στο 3ο Λύκειο Πύργου

Η μισή μέρα του μαθήματος χάθηκε επί της ουσίας χθες στο 3ο Λύκειο Πύργου μετά από την αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω ανώνυμου τηλεφωνήματος για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο. Οι μαθητές απομακρύνθηκαν με μέριμνα των καθηγητών από τις αίθουσες και όταν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος επέστρεψαν, ουσιαστικά για λίγα ώρα πριν χτυπήσει το κουδούνι για το σχόλασμα.

vomva-likeio-pyrgou1

Περίπου στις 11:50 η διευθύντρια του σχολείου δέχθηκε την πρώτη κλήση με απόκρυψη και άκουσε έναν άντρα να λέει πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο σχολείο. Άμεσα ενημέρωσε τους καθηγητές και πολύ γρήγορα οι μαθητές απομακρύνθηκαν από το κτίριο στο προαύλιο. Σχεδόν άμεσα υπήρξε και δεύτερο τηλεφώνημα όπου ο άγνωστος άντρας είπε πως η βόμβα βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του κτιρίου. Η διευθύντρια ενημέρωσε την Αστυνομία και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ως όφειλε και πλέον όλοι περίμεναν να γίνει η έρευνα του χώρου. Λίγο αργότερα στο σχολείο έφτασαν αστυνομικοί με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Βαγγέλη Αναγνωστάκη και τον διοικητή της Ασφάλειας  Χαράλαμπο Πατσούρη και άνδρες της ΔΙΑΣ, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στον εντοπισμό εκρηκτικών. Αφού ερευνήθηκαν προσεκτικά όλοι οι χώροι του σχολείου, δεν βρέθηκε τίποτα και οι αστυνομικοί αποχώρησαν.

vomvavomva-likeio-pyrgou3

Στη συνέχεια η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε τους μαθητές, τους ενημέρωσε για την εξέλιξη, όπως επίσης για τις ποινικές συνέπειες που έχει μια τέτοια πράξη – φάρσα σε βάρος της σχολικής κοινότητας, όχι μόνο για τον εμπλεκόμενο μαθητή, αλλά και για τους γονείς του. Η ίδια κάλεσε τον μαθητή που εμπλέκεται σε αυτή τη φάρσα να δηλώσει μόνος του την πράξη του, ώστε τουλάχιστον να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, όχι όμως και την ποινή που επιβάλλεται από το σχολείο, χωρίς όμως κάποια ανταπόκριση από την πλευρά των μαθητών.

Βάσει κανονισμού οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους μια ώρα μετά το τηλεφώνημα – για λόγους ασφαλείας πάντα – και ουσιαστικά αυτή η σχολική ημέρα χάθηκε κατά το ήμισυ…

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος