FOLLOW US: facebook twitter

Μια συναρπαστική μεσαιωνική ιστορία: Επίσκεψη των Μαθητών του 3ου Γυμνασίου Πύργου στο κάστρο Χλεμούτσι

Ημερομηνία: 24-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ένα ενδιαφέρον και διδακτικό ταξίδι στη μεσαιωνική ιστορία της περιοχής μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ιστορίας μετά από την πρόταση του διδάσκοντος το μάθημα Γ. Αγγελόπουλου και με συνοδούς καθηγήτριες τις: Κ. Γεωργούλια, Α. Ηλιοπούλου και Α. Νταρζάνου.

Η αρχαιολόγος Ν. Ράλλη ξεναγεί τους μαθητές στο μουσείο

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή την εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ιστορίας του κάστρου Χλεμούτσι και του πριγκιπάτου της Αχαϊας από την υπεύθυνη για την ξενάγηση των σχολείων αρχαιολόγο Ν. Ράλλη, η οποία μίλησε στα παιδιά για την παρουσία των Φράγκων στην περιοχή, την οχύρωση του κάστρου, το εσωτερικό του, στο οποίο βρισκόταν το παλάτι, καθώς και για την οργάνωση της ζωής στο κάστρο. Επίσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές μελέτησαν τα εκθέματα που υπάρχουν στις αναστηλωμένες σήμερα αίθουσες του παλατιού, οι οποίες στεγάζουν ένα μοναδικό μουσείο με θέμα «Η εποχή των ιπποτών-Οι σταυροφόροι του Μοριά».

Οι εντυπώσεις των παιδιών από την ξενάγηση και την περιήγηση στο κάστρο ήταν άριστες και η εμπειρία της γνωριμίας με το μεσαιωνικό κόσμο θα τους μείνει αξέχαστη. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι τους εντυπωσίασαν ο χώρος του κάστρου-κυρίως τα δωμάτια των πριγκίπων, που σήμερα είναι μουσείο με σημαντικά εκθέματα, καθώς και το επιβλητικό τοπίο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος