FOLLOW US: facebook twitter

Μια κεραία κινητής ξεσηκώνει την Ολυμπία

Ημερομηνία: 17-02-2017 | Συντάκτης:

keraia-ote-olympia

Ενίσχυση της υποδομής στο κτίριο του ΟΤΕ στο κέντρο της πόλης

Δίπλα στα σπίτια τους είδαν οι κάτοικοι της Αρχ. Ολυμπίας να «ξεφυτρώνει» μια νέα πιο ενισχυμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας, στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζει τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ στην περιοχή. Το κτίριο βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της πόλης, δίπλα στο δημαρχείο και μόλις έγινε αντιληπτή η νέα πιο ενισχυμένη κεραία, προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή. Όλοι είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν την απομάκρυνση της νέας «ενισχυμένης» όπως αναφέρουν κεραίας, καθώς φοβούνται πως το επίπεδο της ακτινοβολίας μέσα στην πόλη θα είναι επικίνδυνα μεγάλο για την υγεία τους. Μάλιστα κάποιοι που τα σπίτια τους γειτνιάζουν με το κτίριο του ΟΤΕ, παραπονέθηκαν πως η πρώτη παρενέργεια ήταν η παρεμβολή στο σήμα των τηλεοπτικών δεκτών τους.

kotzias-thumios

Ο Δημήτρης Κιρκιλέσης κάτοικος Ολυμπίας, χθες το πρωί διαπίστωσε πως μια νέα κεραία είχε εμφανιστεί δίπλα στο σπίτι του. «Βγαίνοντας από το σπίτι σήμερα αντιλήφθηκα ότι έχουμε πρόβλημα με τις κεραίες, που δεν είναι σημερινό το πρόβλημα. Ξέρουμε ότι οι κεραίες έχουν μία τεράστια επικινδυνότητα και έχουν γίνει πολλές συζητήσεις από επιστήμονες και ειδικούς, οι οποίοι έχουν κάνει μελέτες. Εμείς ξέρουμε ότι αυτές οι κεραίες πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 μέτρα από κατοικημένη περιοχή. Ξαφνικά ενώ υπήρχε κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο του ΟΤΕ, σήμερα βλέπουμε μία άλλη κεραία πολύ πιο ισχυρή η οποία όπως καταλαβαίνει κανείς είναι 10 φορές πιο επικίνδυνη από τις κεραίες που υπήρχαν. Η τεχνολογία συνέχεια εξελίσσεται και για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού αλλά και τις ανάγκες των εταιρειών που εκμεταλλεύονται χωρίς μελέτη χωρίς τίποτα βλέπουν τον άνθρωπο σαν αντικείμενο. Έχει δημιουργηθεί αναστάτωση, αφού όλοι έχουν μικρά παιδιά και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να φέρουν τις ευθύνες των άλλων. Το μικρό παιδί θα μεγαλώσει λαμβάνοντας την μεγάλη ακτινοβολία των κεραιών» δήλωσε εμφανώς ανήσυχος.

 Θύμιος Κοτζιάς «Ενέργειες για να απομακρυνθεί η κεραία»

 Θέση για το θέμα πήρε και ο δήμαρχος Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, που από το παράθυρο του γραφείου του, αντικρύζει τη νέα κεραία του ΟΤΕ σε απόσταση μικρότερη των δέκα μέτρων από το δημαρχείο. «Είναι μία ενέργεια της εταιρίας, που εγκατέστησε την κεραία. Αντιλαμβάνεστε πως μία τέτοια κατασκευή, ένα τέτοιο όργανο, πόσο επηρεάζει το περιβάλλον και τους ανθρώπους, χωρίς να έχει τις απαραίτητες εγκρίσεις. Ένα τόσο σοβαρό θέμα, είναι έτσι στον αέρα. Είναι ακριβώς απέναντι μας και δεν έχουμε λάβει καν γνώση για την κατασκευή αυτή. Μετά και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Ολυμπίας σκεπτόμαστε να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δούμε τη νομιμότητα της κατασκευής και να κάνουμε ενέργειες για την απομάκρυνση της, όσο το δυνατό νωρίτερα. Στο σημείο υπήρχε κεραία, αλλά μας είπαν ότι έκαναν αναβάθμιση. Όταν μιλάμε για αναβάθμιση να πούμε ότι εάν δημιουργούσε πρόβλημα σε ένα επίπεδο, τώρα το πρόβλημα μεγιστοποιείται. Θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να μας ζητήσουν την γνώμη μας πριν προβούν σε κάθε ενέργεια» εξήγησε ο κ. Κοτζιάς.

kirkilesis-dimitris


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος