FOLLOW US: facebook twitter

Μια… κατάρα με πολύ γέλιο!: Πρεμιέρα την Παρασκευή για την παράσταση «Τρέμε-Τρέμε» από την Θ.Ο «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 24-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Βασισμένο στο θεατρικό έργο «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Νηλ Σάιμον σε διασκευή- σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα

Το νέο “ταξίδι” της Θεατρικής Ομάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας,  ξεκινάει και πιάνει «λιμάνι» την προσεχή Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 21:15 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο! Για δυο εβδομάδες (27/4 – 13/5) οι «ερασιΤΕΧΝΕΣ» είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον  καλύτερο εαυτό τους,  παρουσιάζοντας την κωμωδία  “ΤΡΕΜΕ-ΤΡΕΜΕ”, βασισμένη στο  γνωστό έργο του Νιλ Σάιμον “Οι Ηλίθιοι”., σε σκηνοθεσία- διασκευή του  Χάρη Κότσιφα.

Ένα πρωινό του 1890 στο ουκρανικό χωριό Κουλιέντσικοφ, φτάνει ένας νεαρός δάσκαλος, προκειμένου να διδάξει τη Σοφία, κόρη του γιατρού του χωριού. Ο ρομαντικός δάσκαλος διακατέχεται από πάθος για τους μεγάλους κλασσικούς και ονειρεύεται να εμφυσήσει στους νέους του χωριού αυτή του την αγάπη. Ανακαλύπτει ωστόσο με φρίκη πως το συγκεκριμένο χωριό βαραίνει μια παλιά κατάρα… 200 ετών η οποία ευθύνεται για την απόλυτη ηλιθιότητα όλων των κατοίκων, χωρίς να εξαιρείται βέβαια ούτε η κόρη του νέου του εργοδότη, την οποία παρόλα αυτά ερωτεύεται παράφορα. Οι κάτοικοι έχουν συνείδηση της ηλιθιότητας τους αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχουν συμβιβαστεί με την κατάσταση τους. Πολλοί προσπάθησαν στο παρελθόν να λύσουν την κατάρα αλλά ανεπιτυχώς. Θα είναι άραγε ο ιδεαλιστής δάσκαλος ικανός να τα καταφέρει; Το εγχείρημα είναι δύσκολο γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 24 ώρες διαφορετικά θα πέσει και ο ίδιος θύμα της!

Πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα βασισμένη όπως προαναφέραμε στο έργο του  του σπουδαίου και πολυβραβευμένου Αμερικανού θεατρικού  συγγραφέα και σεναριογράφου Νηλ Σάιμον, το οποίο διασκεύασε ο Χάρης Κότσιφας. Ήδη στο YouTube, κυκλοφορεί σε ένα υπέροχο βιντεάκι το τρέιλερ της παράστασης γυρισμένο από τα μέλη της θεατρικής ομάδας Αμαλιάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» σε εξωτερικούς χώρους, που μας δίνει ένα μικρό δείγμα για την παράσταση που πρόκειται να απολαύσουμε.

Άλλωστε η συγκεκριμένη θεατρική ομάδα, έχει δώσει σοβαρά δείγματα γραφής, με τις υπέροχες και ξεχωριστές παραστάσεις που ανεβάζει. Κατά την διάρκεια της περσινής θεατρικής σεζόν, οι «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας, είχαν  παρουσιάσει τον Απρίλιο του 2017 με τεράστια επιτυχία την κοινωνική κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» του Φράνσις Βέμπερ σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα, και το χειμώνα την παιδική παράσταση «Παραμύθια και αλήθειες» βασισμένο σε κείμενα της Μαρίνας Γιώτη. Επίσης με την πειραματική τους σκηνή έχουν κατά καιρούς  ανεβάσει θεατρικά έργα κυρίως μονόπρακτα στο κτήριο Τατάνη, ενώ ως θεατρική ομάδα δεν χάνουν καμία από τις καλές παραστάσεις του Φεστιβάλ Ήλιδας, παρακολουθούν θεατρικά έργα στην Αθήνα, έχουν συμμετάσχει σε θεατρικές συναντήσεις και φεστιβάλ και βεβαίως δίνουν το «παρών» στις παραστάσεις όλων των ερασιτεχνών συναδέλφων τους στην Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος