FOLLOW US: facebook twitter

Μια αγκαλιά αλληλεγγύης για τους πληγέντες της Δυτ. Αττικής από φορείς και συλλόγους της Ηλείας

Ημερομηνία: 20-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πληθαίνουν οι εκφράσεις αλληλεγγύης από φορείς και κατοίκους της Ηλείας προς τους πληγέντες της Δυτ. Αττικής. Ένας νομός και ένας λαός που έχει βιώσει σκληρά στο πετσί του τις φυσικές καταστροφές, γνωρίζει τι σημαίνει να χάνεις από τη μια στιγμή στην άλλη το βίος σου, τι σημαίνει πολύ δε περισσότερο να χάνεις ανθρώπους…

To Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας αποφάσισε και ανακοίνωσε πως συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα σταλούν στη Μάνδρα Αττικής. Έτσι καλεί όσους επιθυμούν να προσφέρουν είδη ρουχισμού και υπόδησης για παιδιά και ενήλικες, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του σωματείου στο ΚΕΦΙΑΠ στην οδό Πατρών στον Πύργο (πλησίον σούπερ μάρκετ Σκαλβενίτης) από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις δέκα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Όμως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρισίων απευθύνει κάλεσμα τόσο στους κατοίκους του χωριού, αλλά και ευρύτερα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και του νομού Ηλείας, για να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν τους πληγέντες συνανθρώπους μας από την κακοκαιρία στις περιοχές Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα Αττικής. «Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους με ρούχα και τρόφιμα μεγάλης διάρκειας (όσπρια, ζυμαρικά, γάλατα κτλ).

Καλούμε και άλλους συλλόγους και φορείς να κάνουν το ίδιο ώστε να βοηθήσουμε στην συλλογή των δωρεών, λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν, γιατί κάποιοι άλλοι ΔΕΝ το κάνουν» αναφέρει η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρισίων. Τα γραφεία του συλλόγου θα είναι ανοιχτά απογευματινές ώρες.

Η Ν. Φιγαλεία πρώτη…

Οι φορείς και οι κάτοικοι της Ν. Φιγαλείας ήταν που κινητοποιήθηκαν πρώτοι και ήδη έχουν αποστείλει μεγάλη ποσότητα σε εμφιαλωμένο νερό για τις ανάγκες των κατοίκων και των σωστικών συνεργείων. Η ομάδα του Α.Ο Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας σε συνεργασία με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας και τον ενημερωτικό φορέα #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24, αμέσως μετά το κάλεσμα του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής για πρώτες ύλες και πόσιμο νερό, ανταποκρίθηκαν άμεσα, (αλληλέγγυοι στη δικιά τους βοήθεια στις φονικές πυρκαγιές του 2007), προσφέροντας πάνω από 1.000 εμφιαλωμένα νερά σε οικογένειες και παιδιά της περιοχής.

Σε αυτή φυσικά τη δράση, το σημαντικότερο ρόλο έπαιξε το προσωπικό της μεγάλης ελληνικής εταιρίας εμφιαλωμένου νερού ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ που εδρεύει στο Νομό Κορινθίας καθώς συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να προσφερθεί η συγκεκριμένη βοήθεια σε νερό απευθείας στους πληγέντες. Τα νερά μεταφέρθηκαν με φορτηγό της εταιρίας και παραδόθηκαν στους υπεύθυνους του Δήμου Μάνδρας το Σάββατο 18/11.

Σε ανακοίνωσή τους οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος και όλους τους πυροσβέστες που συνδράμουν στο έργο ανεύρεσης αγνοούμενων καθώς και στο έργο αποκατάστασης ζημιών σε δρόμους σπίτια με όποιο τρόπο και όποιο μέσο μπορούν. Άξιοι ήρωες των ημερών μας που χωρίς ίσως τα απαραίτητα μέσα προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάντα τα καταφέρνουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος