FOLLOW US: facebook twitter

«Μη θυσιάζεται τις πολυμελείς οικογένειες»: Επιστολή Συλλόγου Τρίτεκνων Ηλείας στον Πρωθυπουργό για περικοπή επιδομάτων

Ημερομηνία: 14-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους βουλευτές της Ηλείας, απέστειλε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Ηλείας «Ο Άγιος Στυλιανός» ζητώντας την καταψήφιση του Νομοσχεδίου που μειώνει τα οικογενειακά επιδόματα. Στην επιστολή αναφέρουν:

«Για άλλη μια φορά κ. Πρωθυπουργέ η κυβέρνηση σας θεωρεί τα εύκολα θύματα της, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Ύστερα από τόσα δυσβάσταχτα μέτρα που έπληξαν κυρίως τις οικογένειες με πολλά παιδιά λόγω της κρίσης, αποφασίζει να βάλει ταφόπλακα στο ζήτημα που λέγεται δημογραφικό. Αποφασίζει ότι όλοι αυτοί οι Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι είναι πλούσιοι και πρέπει να τιμωρηθούν. Είναι αδιανόητο να λέτε ότι έχουμε χρήματα για να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων κατά 40% αλλά δεν έχουμε για αυτές τις οικογένειες και τους κόβουμε το καταβαλλόμενο επίδομα των 500 ευρώ. Αυτό αν μη τι άλλο λέγεται εμπαιγμός.

Κατηγορούμε τις Υπουργούς σας (Αχτσιόγλου και Φωτίου) για εμπαιγμό και κοροϊδία προς τις οικογένειες μας, γιατί διαβεβαίωναν πριν λίγο καιρό τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, ότι δεν θα πληγεί κανένας Τρίτεκνος.

Σας καλούμε κ. Πρωθυπουργέ να μην προχωρήσετε στη νομοθέτηση της μείωσης των επιδομάτων των τρίτεκνων οικογενειών, πράξη που θα οδηγήσει στην επιδείνωση των οικονομικών τους.

Τέλος, θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους Βουλευτές του Νομού μας, όλων των κομμάτων, κοιτώντας τον καθένα ξεχωριστά στα μάτια και να τους πούμε ότι αποτελεί πράξη ευθύνης, σε μια χώρα που γερνάει, η στήριξη της οικογένειας και των παιδιών της χώρας μας. Καταψηφίστε το Νομοσχέδιο!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος