FOLLOW US: facebook twitter

«Μητρότητα η δύναμη στην αδυναμία»: Παρουσίαση βιβλίου των συγγραφέων Γ. Τσούμπα και Κ. Τζωρτζάκη στο Public Πύργου

Ημερομηνία: 13-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Τον διάλογο μιας μητέρας και μια ψυχολόγου που φωτίζει προβληματισμούς και αγωνίες για την μητέρα και το παιδί, έτσι όπως τον έχουν μοιραστεί οι δύο συγγραφείς μέσα από την πολύχρονη φιλική τους σχέση και την επιστημονική τους μετέπειτα εμπειρία, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παρασκευή το απόγευμα οι βιβλιόφιλοι του Πύργου, στο βιβλιοπωλείο Public στον Πύργο.

Μιλάμε για την παρουσίας του βιβλίου  “Μητρότητα η δύναμη στην αδυναμία”, των συγγραφέων  Γεωργίας Τσούμπα & Κατερίνα Τζωρτζακάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος. Την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση παρακολούθησαν και πολλές μητέρες, αφού τα όσα ακούστηκαν από τις συγγραφείς ήταν πού ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά. Το βιβλίο προλόγισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Οι δύο συγγραφείς που ήταν παρούσες στην παρουσίαση του βιβλίου τους, μοιράστηκαν με το κοινό την δική τους ιστορία, την γνωριμία τους και την γόνιμη φιλία που ανέπτυξαν στην πορεία της ζωής τους. Η Κατερίνα και η Γεωργία γνωρίστηκαν σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο. Η πρώτη ήταν ψυχολόγος και η δεύτερη μητέρα δύο παιδιών με αυτισμό. Στην πορεία, η Κατερίνα έγινε μητέρα και η Γεωργία ψυχολόγος.

Όπως τόνισαν, μέσα από το βιβλίο τους, ανακαλούν προσωπικές τους στιγμές, μιλούν για τις προκλήσεις της μητρότητας, τις χαρές και τις λύπες της, τον ρόλο του πατέρα, τις δυσκολίες τού να μεγαλώνεις ένα παιδί με τυπική ανάπτυξη, τις δυσκολίες τού να μεγαλώνεις ένα παιδί διαφορετικό. Μοιράζονται προσωπικές αλήθειες με ειλικρίνεια και σεβασμό, χωρίς τη διάθεση να κρίνουν ή να επιβάλουν. Οι συνομιλίες τους γίνονται ένα ταξίδι λυτρωτικό, η αρχή μιας γόνιμης φιλίας και ενός γόνιμου διαλόγου.

Όπως τόνισαν οι συγγραφείς, μια κοινωνία που παραβλέπει ότι για να έχει μια μητέρα ένα χαρούμενο παιδί, οφείλει να εξελίσσει τον εαυτό της, να τον ποτίζει με την ίδια αγάπη, την ίδια φροντίδα και την ίδια δύναμη που έχει μέσα της για το παιδί της.
«Γιατί όταν γεννιέται ένα παιδί, γεννιέται και μια μητέρα…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος