FOLLOW US: facebook twitter

Μην χάσετε

Ημερομηνία: 13-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Διασκέδαση, Νέα

«Η Τέχνη στάθηκε στο Ηλιοστάσι»

Μια συνάντηση σα γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα «Ηλιοστάσι», το οποίο θα μετατραπεί από τις 12 έως τις 14 Μαΐου σε ανοιχτή σκηνή τέχνης, δημιουργίας και μαγείας. Θα φροντίσουν γι’ αυτό με τη ζωγραφική τους οι φιλοξενούμενες Άννα Ευσταθοπούλου, Γεωργία Καραχάλιου, Ηλιοστάλακτη Κόντου και Χαρά Μόσχου. Θα χαρούμε δημιουργίες τους, που με φόντο τη φύση θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε έναν τόπο μαγικό!

Το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, το Κτήμα Ηλιοστάσι θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει  τον Διευθυντή Α’θμιας Εκπαιδευσης Ν. Ηλείας κ. Παναγιώτη  Ζέβλα, που θα μας μιλήσει για τη Γυναίκα στην Τέχνη.

Στις 14 Μαΐου, την Κυριακή το πρωί στις 11 που είναι και η Γιορτή της μητέρας,  η κα. Τίτα Τερζή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β’θμιας Εκπαίδευσης θα μιλήσει  με θέμα «Ο Αιώνιος Ρόλος της Μητέρας».

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα απολαύσουμε εδέσματα φτιαγμένα με πολύ αγάπη από το Κτήμα «Ηλιοστάσι» και θα γευτούμε υπέροχα κρασιά από τους φίλους και υποστηρικτές του Κτήματος: το Κτήμα Μαρκόγιαννη, το Κτήμα Μερκούρη και το Κτήμα Σταυρόπουλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τοποθεσία: Κτήμα Ηλιοστάσι- στο 4ο χιλιόμετρο Πατρών- Αρχαίας Ολυμπίας

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017- ώρες 18:00-22:00

Σάββατο: 13 Μαΐου 2017 – ώρες 10:00-14:00 και 18:00-22:00

Κυριακή 14 Μαΐου 2017- ώρες 10:00-14:00 και 18:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Σχολείο για κλόουν       

Την θεατρική παράσταση «Σχολείο για κλόουν» που στηρίζεται στο ομώνυμο  αριστουργηματικό έργο του Friedrich Karl Waechter  που είχε μεταφραστεί από την Ξένια Καλογεροπούλου και σε διασκευή κειμένων της καθηγήτριας- μαθηματικού του 1ου Γυμνασίου Πύργου Σοφίας Μάλεση που έχει και την ευθύνη της παράστασης, ανεβάζει

Η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πύργου παρουσιάζει την παράσταση «Σχολείο για κλόουν» του Friedrich Karl Waechter σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο χώρο του σχολείου. Τη διασκευή των κειμένων έχει κάνει η μαθηματικός του σχολείου, Σοφία Μάλεση που έχει και την ευθύνη της παράστασης.

Το έργο  του Βέχτερ, έχει παιχτεί σε πολλές θεατρικές σκηνές αλλά και σε σχολεία, γιατί αποτελεί έναν ύμνο στην παιδική αθωότητα και φαντασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη μπορεί να γίνει όταν έρθει αντιμέτωπη με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος