FOLLOW US: facebook twitter

Μηνύματα ανθρωπιάς και ελπίδας…: Συγκινητική η ανταπόκριση στην εκδήλωση του Parea café για τη «Φλόγα»

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Μηνύματα ζωής, ελπίδας και αισιοδοξίας, μια μεγάλη αγκαλιά για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και των οικογενειών τους που δοκιμάζονται, έστειλαν από καρδιάς το απόγευμα της Παρασκευής όλοι όσοι βρέθηκαν, κόσμος, εθελοντές, επιχειρηματίες και φορείς, στην εξαιρετική πολυθεματική εκδήλωση που διοργάνωσε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην πλατεία Κύπρου το «Parea Café στηρίζοντας το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα διαθέτοντας τα έσοδα από τις πωλήσεις για τον σκοπό αυτό. Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πολλών επιχειρηματιών της πόλης του Πύργου.   Η συμμετοχή του κόσμου αλλά και όλων όσων με τις δράσεις τους στήριξαν αυτήν την μεγάλη προσπάθεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Στην πλατεία Κύπρου, έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα με πλούσιες δράσεις.  Από τις 4 το απόγευμα στο χώρο του Parea café πραγματοποιήθηκε εθλοντιή αιμοδοσία με την συμβολή του Σταθμού Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γ.Ν Ηλείας με την Δ/ντρια Κωνσταντίνα Πανέτα και τις νοσηλεύτριες και οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν, προσφέρθηκαν στην ΦΛΟΓΑ, ενώ έγινε και ενημέρωση για να μπορέσει να γίνει κανείς δότης μυελού των οστών.  Στις 6 το απόγευμα έως αργά το βράδυ το Ι.ΙΕΚ. Σμαρνάκη ετοίμασε γευστικά εδέσματα που προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο πλευρό του Parea Cafe βρέθηκε  ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις», αλλά και το Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Νομού Ηλείας που σε δύο περίπτερα πραγματοποίησαν έκθεση με χειροποίητα αντικείμενα φτιαγμένα με πολύ μεράκι τα έσοδα από τα οποία διατέθηκαν στο σύλλογο «Φλόγα». Στον χώρο βρέθηκε  και η εικαστικός Δήμητρα Καραχάλιου & Φίλοι της, οι οποίοι διέθεσαν  πίνακες τους για τις ανάγκες του συλλόγου «Φλόγα».

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση- διάθεση της ποιητικής συλλογής «Η Μελωδία της καρδιάς» της στρατιωτικού Ευγενίας Χριστοπούλου, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν επίσης για τους σκοπούς της Φλόγας. Από την όμορφη αυτή βραδιά, δεν έλειψαν και οι στιγμές διασκέδασης με παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Φώτη & Χρήστου Πλέσσα και χορός  από την Ακαδημία αθλητικού χορού –DanceLifeSteps. Η εκδήλωση έκλεισε με πολύ μουσική από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Πύργου και την στήριξη των κκ. Φώτης Παπαθεοδώρου, Ελευθερία Μυλωνά, Ελένη Αναγνωστοπούλου.

Ομιλίες και χαιρετισμοί

Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν και όπως είπε και η εκπρόσωπος του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ Τασία Χριστοπούλου- Παπαϊωάννου που άνοιξε τον κύκλο των ομιλητών «Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη ¨ΦΛΟΓΑ¨ της ελπίδας, για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο». Η ίδια ενημέρωσε τον κόσμο για το έργο που επιτελεί η ΦΛΟΓΑ, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε απλά γονείς που βιώσαμε δύσκολες καταστάσεις», εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες της στον κόσμο και τους επιχειρηματίες καθώς η συμβολή των ιδιωτών είναι άκρως σημαντική.

Στην συνέχεια είπε λίγα λόγια ο Γιάννης Πλεμμένος, ιδιοκτήτης του Pare Café που ευχαρίστησε  και εκ μέρους και του συνεταίρου του Αλέξανδρου Καλύβα, όλους όσοι έδωσαν το παρών και στηρίζουν την πρωτοβουλία για την ενίσχυση του Συλλόγου Φλόγα.  Σχετικές ομιλίες για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία έκανε η Διευθύντρια ΕΣΥ της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Αφροδίτη Γκινοπούλου, η Κατερίνα Γραφανάκη – διδακτικό προσωπικό του Παν. Πατρών εκ μέρους του ΚΕΔΜΟΠ και η Διαιοτολόγος – Διατροφολόγος Μαρία Χριστακοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη πατ. Παν. Κλουκίνας, ο Βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος και ο Βοηθός Περιφερειάρχη Φώτης Κωσταριάς καθώς η δράση στηρίχθηκε από την ΠΔΕ.

Κι επειδή το να στηρίζεις τα παιδιά που δίνουν την μάχη με τον καρκίνο είναι πολύ σημαντικό φέτος τιμήθηκαν η Ηλεία Παραολυμπιονίκης Έφη Βλάμη (το βραβείο παρέλαβαν οι γονείς της Γιάννης και Σοφία), ο Γραμματέας του σωματείου Παραπληγικών Γιώργος Παπανικολόπουλος και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αλπινιστικής Ομάδας, Μάριος Κάρδαρης, Γρηγόρης Καπερώνης και Χρήστος Λάβδας, για την προσφορά τους στα παιδιά. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Αγγελίδου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος