FOLLOW US: facebook twitter

«Με χορούς και πανηγύρια των παιδιών μας τα χατίρια…»: Εξαιρετική η εκδήλωση των χορευτικών επιδείξεων 2017-2018 από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου στο Επαρχείο

Ημερομηνία: 22-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Άλλη μια χορευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της με τον ερχομό του καλοκαιριού και όλο τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου την Τετάρτη το βράδυ σε μια εκδήλωση που προάγει την παράδοσή μας, γεμάτη λεβεντιά, χάρη και κέφι, έσυραν το χορό, στην εξαιρετική για μια ακόμα χρονιά, γιορτή λήξης των μαθημάτων στο κατάμεστο από κόσμο Επαρχείο. Τίτλος της φετινής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου «με χορούς και πανηγύρια των παιδιών μας τα χατίρια…» και βεβαίως πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά κάθε ηλικίας, μέλη των χορευτικών τμημάτων του ΛΕΠ και όπως πάντα τα τμήματα ενηλίκων που ξεχωρίζουν πάντα για τον επαγγελματισμό και την μεγάλη εμπειρία τους και φυσικά η χορευτική ομάδα του ΛΕΠ. Ο κόσμος που απόλαυσε τους χορευτές ήταν πολύς, και καταχειροκρότησε όλες τις ομάδες και τους δασκάλους τους που ακούραστα και όλη τη χρονιά διδάσκουν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας, χορούς που διατηρούν την ελληνικότητά μας και μας και μας κάνουν υπερήφανους.

Πάνω από 200 μαθητές όλων των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου από τις  παιδικές και προεφηβικές ομάδες, το τμήμα παιδιών προσχολικής ηλικίας, ομάδα παιδιών 1ης, 2ης, 3ης,  4ης , 5ης και 6ης χρονιάς, το τμήμα ενηλίκων και βεβαίως την μεγάλη χορευτική ομάδα ΛΕΠ, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα,  Πελοπόννησο, Ήπειρο, Μακεδονία, νησιά Ιονίου, Κύθηρα, Κύμη, Νάξο, Κρήτη κλπ και στο τέλος όλα τα τμήματα έκλεισαν όπως πάντα την εκδήλωση με καλαματιανό. Η Έφορος χορού του τμήματος Παραδοσιακών Χορών κ. Ελένη Κόλλια και η πρόεδρος του ΛΕΠ κ. Τούλα Καλαμπόκα, ευχαρίστησαν τους μαθητές, χορευτές και δασκάλους και όλον τον κόσμο που στηρίζει κάθε εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο ευχόμενες καλό καλοκαίρι σε όλους.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Καπογιάννης , Μαρία Μπίρμπα fb


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος