FOLLOW US: facebook twitter

Με χαρούμενες φωνές πλημμύρισαν τα σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 13-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

agiasmoi-3o-dimot-5o-nip3

(3ο Δημοτικό-5ο Νηπιαγωγείο Πύργου)

Τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός 

Πληρότητα στην Πρωτοβάθμια – Περιμένουν τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών στην Δευτεροβάθμια

Ένα νέο κεφάλαιο ζωής και μάθησης, βασισμένο σε όνειρα, στόχους και προοπτικές, με τις ευχές των γονέων και των εκπαιδευτικών, ξεκίνησε από χθες για χιλιάδες μαθητές που επέστρεψαν στα σχολεία τους μετά την καλοκαιρινή ραστώνη. Έτσι, όλα τα σχολεία και της Ηλείας – πλην εκείνων του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης που δεν λειτούργησαν λόγω ζημιών στα σχολικά κτίρια από τον ανεμοστρόβιλο- πλημμύρισαν από γέλια και παιδικές φωνές, ενώ το κουδούνι χτύπησε κανονικά λίγο μετά τις 8.30 για τον καθιερωμένο αγιασμό.

agiasmoi-4o-dimotiko-pyr2

(4ο Δημοτικό Πύργου)

Η φετινή χρονιά ξεκινάει με πολύ καλύτερους οιωνούς από πέρυσι, με ελάχιστα κενά σε διδακτικό προσωπικό τουλάχιστον στην Πρωτοβάθμια Ηλείας, σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, ενώ απομένουν αρκετά λειτουργικά κενά για να καλυφθούν στην Δευτεροβάθμια σε γυμνάσια και λύκεια, γεγονός που ωστόσο δεν στάθηκε εμπόδιο στην λειτουργία καμιάς σχολικής μονάδας.

agiasmoi-4o-gymn-pyrgou1

(4ο Γυμνάσιο Πύργου)

Παράλληλα ανανεωμένο είναι και το πρόγραμμα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες, με αρκετές αλλαγές σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια, ενώ όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ περισσότερα και τα ολοήμερα σχολεία. Ελλείψεις σε βιβλία δεν υπάρχουν, στα περισσότερα σχολεία της Ηλείας διανεμήθηκαν χθες αμέσως μετά τον αγιασμό και σήμερα αναμένεται τα παιδιά να χωριστούν σε τμήματα και να ξεκινήσουν αμέσως τα μαθήματα.

agiasmoi-7o-dimotiko-pyrgou2

(7o Δημοτικό Πύργου)

Βεβαίως όπως κάθε χρόνο, την παράταση έκλεψαν στα δημοτικά σχολεία της Ηλείας και φέτος τα «πρωτάκια», με την συνήθη αμηχανία τους, αφού προσπαθούσαν να εγκλιματιστούν στο «μεγάλο» σχολείο, που διαφέρει αρκετά από το νηπιαγωγείο στο οποίο μέχρι τώρα φοιτούσαν, νοιώθοντας ότι βρίσκονται σε ένα κλειστό και ασφαλές περιβάλλον. Οι δάσκαλοι τα αγκάλιασαν με ιδιαίτερη αγάπη και έτσι η προσαρμογή τους είναι θέμα ημερών, για να μην πούμε… ωρών!

agiasmoi-8o-dimotiko-lambetiou

(8o Δημοτικό Πύργου)

Να σημειώσουμε επίσης ότι τελικώς όπως η Πρωινή έγραψε και χθες, το Γυμνάσιο Μυρτιάς – Σκουροχωρίου δεν λειτούργησε και τα παιδιά αγιάστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και επειδή μέχρι χθες αργά το απόγευμα δεν είχε φτάσει η απόφαση ανάκλησης της κατάργησής του σε ΦΕΚ, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος, σήμερα αναμένεται να γίνει οριστική μεταγραφή τους στο 1ο Γυμνάσιο και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εκεί μαθήματα κανονικά.

agiasmoi-10o-nipiagogeio-pyrgou

(10o Νηπιαγωγείο Πύργου)

agiasmoi-4o-dimotiko-pyr

(4ο Δημοτικό Πύργου)

Και ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας κ. Παναγιώτης Ζέβλας, βρέθηκαν χθες το πρωί κοντά στους μαθητές, στον αγιασμό σε δύο και τρία σχολεία διαδοχικά για να δώσουν τις ευχές τους στα παιδιά για μια νέα δημιουργική σχολική χρονιά. Το ίδιο και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης που εκπροσώπησαν το δήμο τους και την Περιφέρειας σε πολλά σχολεία στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

agiasmoi-10o-nipiagogeio-pyrgou2

(10o Νηπιαγωγείο Πύργου)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος