FOLLOW US: facebook twitter

Με φόντο το ολυμπιακό ιδεώδες το Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας 2017 στις 12 Μαρτίου

Ημερομηνία: 09-03-2017 | Συντάκτης:

diathlo-arx-olumpias-2017-1

Και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μέσω του Νομικού Προσώπου Παιδείας και Αθλητισμού, η  Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου  και ο Ναυτικός Όμιλος Κυπαρισσίας συνδιοργανώνουν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 τον αγώνα “Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας 2017” και παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων – Νεανίδων  , Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2017.

Με αφορμή την διεξαγωγή του αγώνα, η οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Ολυμπίας κ Γιώργο Δεββέ, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου κ Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας Τριάθλου κ Ιωάννη Πετρίδη, τον  αντιπρόεδρο του Ναυταθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας  κ Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου και το μέλος του κα Τζούλυ Πανοπούλου και τέλος το  μέλος της ΑΟΛΜΟ Αρχαίας Ολυμπίας κ  Γιώργο Μπούσδα παραχώρησε συνέντευξη τύπου  χθες στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Αυτό που τονίστηκε από όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ήταν ότι η διεξαγωγή του αγώνα πέρα από την συμμετοχή των αθλητών, αποτελεί μία ευκαιρία για όλους  και ιδιαίτερα τα μικρά παιδία να γνωρίσουν το άθλημα του διάθλου.

Ένα άθλημα διαρκώς εξελίξιμο, το οποίο συνδυάζει το τρέξιμο και την ποδηλασία, προσφέροντας πλούσιες συγκινήσεις τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους θεατές.

Ο αγώνας είναι ανοιχτός προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Παράλληλα θα γίνει και αγώνας σκυταλοδρομίας, με κάθε αθλητή της ομάδας να κάνει από ένα σκέλος του διάθλου. Η επίσημη προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΤΡΙ. www.triathlon-hellas.com

diathlo-arx-olumpias-2017

«Ταξίδι» στο χρόνο και στο μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας

“Ταξίδι” πίσω στο χρόνο, στο μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας και στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης. Το Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017 θα διεξαχθεί στην κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σ’ αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου, οι διαθλητές θα έχουν κάθε λόγο να αγωνιστούν αισθανόμενοι το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Ο αγώνας έχει μια ιδιαίτερη χροιά, καθώς διεξάγεται ουσιαστικά στον πιο δοξασμένο ιερό τόπο της αρχαίας Ελλάδας. Ένα βήμα από το αρχαίο στάδιο και το υπόλοιπο συγκρότημα μνημείων και κτηρίων, ο αθλητής θα έχει την αίσθηση ότι συμμετέχει σε κάτι παραπάνω από έναν απλό αγώνα. Μέρος της γιορτής των Ολυμπίων και αυτός, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας.

Κατηγορίες και Αποστάσεις αγώνων Διάθλου

 Άνδρες/Γυναίκες (γεν 1997 και πριν)

Έφηβοι/Νεάνιδες (γεν. 1998-2001)

Σκυταλοδρομία

τρέξιμο 5χλμ – ποδηλασία 20χλμ – τρέξιμο 2,5χλμ.

Παίδες/Κορασίδες Α  (γεν 2002-2003)

Παίδες – Κορασίδες Β (γεν 2004-2005)

τρέξιμο 2,5χλμ – ποδηλασία 10χλμ – τρέξιμο 1,5χλμ.

Παμπαίδες – Παγκορασίδες Α (γεν 2006-2007)

Παμπαίδες – Παγκορασίδες Β (γεν 2008-2009)

1,5χλμ – ποδηλασία 5χλμ – τρέξιμο 0,8χλμ.

Παράλληλα με τον αγώνα της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων θα διεξαχθεί και ανοιχτός αγώνας δρόμου 1,5χλμ για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών (γεν 2006-2009)

Πρόγραμμα (Κυριακή 12 Μαρτίου) 2017

08:00 Άνοιγμα Γραμματείας και παράδοση πακέτου αθλητών

08:30 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών – Bike Check In

09.30 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β

09.30 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 1.5χλμ παιδιών

10.00 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων Α & Β

11.00 Εκκίνηση Αγώνα Διάθλου Άνδρών – Γυναίκών και Σκυταλοδρομίας

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές γίνονται στο link:

http://www.energyraces.gr/register/duathlon-championship


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος