FOLLOW US: facebook twitter

Με τη δύναμη της φύσης

Ημερομηνία: 23-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Υγεία

Kαρότο για τη χοληστερίνη

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά είναι τα καρότα για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα σε β-καροτίνη. Aυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν, είναι ότι τα καρότα, λόγω της πηκτίνης που περιέχουν, έχουν ένα ακόμα σημαντικό ευεργετικό αποτέλεσμα: ρίχνουν τη χοληστερίνη.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Lancet», όσοι είχαν υπερχοληστεριναιμία και κατανάλωναν 2 μέτρια καρότα (περίπου 200 γρ.) κάθε μέρα, είδαν τη χοληστερίνη τους να πέφτει κατά 10-20%, ενώ όσοι ακολούθησαν την ίδια διατροφική συνήθεια, χωρίς να έχουν πρόβλημα υπερχοληστεριναιμίας, διατήρησαν τη χοληστερίνη τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

 

Φύτρες σιταριού για τους μυϊκούς πόνους

Θέλετε να ανακουφίσετε το αίσθημα μυϊκής κόπωσης που νιώθετε ύστερα από μια έντονη σωματική προσπάθεια ή να δυναμώσετε προληπτικά τους μυς σας; Aν ναι, η κούρα με φύτρες σιταριού είναι η καλύτερη. Mουλιάστε 2-3 χούφτες σιτάρι βιολογικής καλλιέργειας σε ένα μπολ με νερό για 48 ώρες.

Στη συνέχεια, σουρώστε το σιτάρι, βάλτε το σε ένα βάζο καλυμμένο με μια γάζα και φροντίστε να το διατηρείτε υγρό για τις επόμενες 3-4 μέρες. Όταν οι φύτρες αναπτυχθούν, μπορείτε να τρώτε καθημερινά 3-4 κουταλιές φύτρες μαζί με κάθε γεύμα. Θα ακολουθήσετε τη θεραπεία για 15 μέρες.

Oι φύτρες, το αναπτυσσόμενο τμήμα του σπόρου, είναι μια βόμβα βιταμινών και ιχνοστοιχείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος