FOLLOW US: facebook twitter

Με την σύμπραξη 4 σχολείων γιόρτασαν στην Ολυμπία την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές των γυμνασίων Αρχαίας Ολυμπίας, Μακρισίων, Βασιλακίου και ΓΕΛ Βασιλακίου

Ημερομηνία: 03-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Με την σύμπραξη τεσσάρων σχολείων, των γυμνασίων Αρχαίας Ολυμπίας, Μακρισίων, Βασιλακίου και ΓΕΛ Βασιλακίου, οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων του δήμου Ολυμπίας, γιόρτασαν με διάφορες αθλητικές δράσεις, την 5η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα εξ αναβολής λόγω καιρού στα σχολεία όλης της χώρας. Οι σχολικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας όπου μεταφέρθηκαν όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν σε μια άψογη διοργάνωση την οποία είχαν επιμεληθεί οι γυμναστές των σχολείων, οι καθηγητές και οι διευθυντές και πήραν μέρος σε αγώνες μπάσκετ, πινγκ πονγκ, σκάκι κλπ.

Όπως προέβλεπε και το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που είχε φέτος σαν τίτλο του «Ας κινηθούμε». Έτσι οι μαθητές πράγματι «κινήθηκαν» με υψηλό αθλητικό ήθος, χωρίς ανταγωνισμούς, με πολλά χαμόγελα, γέλια και ευχές από όλους, διδάσκοντες και μαθητές για περισσότερες συμπράξεις, φιλίες και ομαδικό πνεύμα. Αυτό ακριβώς χάρισε στους μαθητές η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και όλοι ευχήθηκαν να μην γιορτάζεται μόνο μια μέρα το χρόνο, αλλά να υπάρχουν ευκαιρίες για περισσότερες τέτοιες αθλητικές συναντήσεις.

Οι μαθητές το καταχάρηκαν, ενώ στο τέλος των αθλητικών δράσεων κάθε ένα από τα τέσσερα σχολεία, παρέλαβε  από τους διευθυντές και καθηγητές τους και αναμνηστικό δίπλωμα για την συμμετοχή των παιδιών στην 5η μέρα Σχολικού Αθλητισμού μαζί με ένα κλαδί ελιάς, το σύμβολο της ευγενούς άμιλλας και της ειρήνης, με τους οποίους στεφάνωναν τους αθλητές, σύμβολο και για την Αρχαία Ολυμπία και ότι αυτή πρεσβεύει για την Ειρήνη, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Εννοείται λοιπόν ότι οι μαθητές των 4 σχολείων της Ολυμπίας ανανέωσαν το ραντεβού τους δοθείσης ευκαιρίας και για άλλες τέτοιες αθλητικές συναντήσεις και συμπράξεις σε διάφορα επίπεδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος