FOLLOW US: facebook twitter

Με συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία των Δικηγόρων: Δράσεις κοινωνικής προσφοράς στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Δικηγόρων Ελλάδας και Κύπρου

Ημερομηνία: 18-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποίησαν χθες οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ηλείας και Αμαλιάδας στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης που έχουν προγραμματίσει, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου (17/7/18- 22/7/18)

Με την στήριξη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, αρκετοί Δικηγόροι μέλη του συλλόγου αλλά και συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, προσέφεραν εθελοντικά αίμα αλλά και δείγμα για να γίνουν δότες μυελού των οστών.

«Ευχαριστούμε πολύ το Δικηγορικό Σύλλογο για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς με αυτό τον τρόπο διαδίδουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας» τόνισε η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα και πρόσθεσε ότι την συγκεκριμένη περίοδο, οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες καθώς ο πληθυσμός της Ηλείας αυξάνεται. «Απευθύνω με την ευκαιρία αυτή, κάλεσμα προς όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ενώ συστήνω και την προσοχή για τη λήψη μέτρων πρόληψης όσον αφορά τα κουνούπια, τα οποία μεταφέρουν ασθένειες…».

Η Μαριάννα Σταθοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας αναφέρθηκε στην απόφαση διοργάνωσης παράλληλων δράσεων στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ  Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Κύπρου, που στόχο έχουν όπως είπε,  να ενημερωθεί ο κόσμος  για την εθελοντική αιμοδοσία και τους δότες μυελού των οστών. «Με την αμέριστη συνεργασία του σταθμού αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου πολλοί συνάδελφοι έχουν έρθει να δώσουν αίμα, και θεωρούμε ότι κάθε επιστημονικός σύλλογος  θα πρέπει να δραστηριοποιείται ενεργά και να προσφέρονται μηνύματα στην κοινωνία και στους συμπολίτες μας».

Οι δράσεις των Δικηγόρων, υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και απευθύνονται εκτός από δικηγόρους και λοιπούς συλλειτουργούς της δικαιοσύνης και στο ευρύτερο κοινό, που καλείται να ενισχύσει και στηρίξει την σημαντική αυτή προσπάθεια.

Επίσης κατά την διάρκεια διεξαγωγής πολλών εκ των αγώνων του πρωταθλήματος θα παραβρίσκεται κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού για την λήψη δείγματος από υποψήφιους δωρητές μυελού των οστών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η είσοδος στους αγώνες του πρωταθλήματος θα είναι ελεύθερη. Οι διοργανωτές παρακαλούν αντί εισιτηρίου οι προσερχόμενοι θεατές να προσφέρουν τρόφιμα  ή άλλα είδη που θα διατεθούν στα ιδρύματα και τις δομές του Νομού Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος