FOLLOW US: facebook twitter

Με προσφορά στην κοινωνία ξεκίνησαν οι πρόσκοποι του Πύργου τη νέα σεζόν

Ημερομηνία: 17-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με πολύ κέφι ξεκίνησαν οι δράσεις των προσκόπων στον Πύργο. Στην πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο ΣΠΚ τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς και ακολούθησαν δραστηριότητες που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων αγώνες σκάκι, σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου, προβολή ταινίας σε συνεργασία με το Camera zizanio, αλλά και άλλων μικρών ταινιών, λούνα παρκ και άλλες εκπλήξεις.

Στο χώρο του πάρκου στήθηκε ένα μικρό προσκοπικό χωριό! Ένας μικρός κατασκηνωτικός χώρος με τις ξύλινες κατασκευές που εξυπηρετούν την διαβίωση στο ύπαιθρο, αλλά και κάποιες μεγάλες κατασκευές. Στο περιθώριο των δράσεων αυτών οι πρόσκοποι ανέλαβαν πρωτοβουλία για να συγκεντρώσουν πλαστικά καπάκια, τα οποία θα διατεθούν για την προμήθεια αναπηρικού αμαξιδίου για άτομο που το έχει ανάγκη. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο Σάββατο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου, ευχαρίστησε τους προσκόπους για την βοήθειά τους αυτή, ευχόμενος τα καλύτερα για τη νέα σεζόν.

Η αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάννα Αγγελακοπούλου στο χαιρετισμό της θυμήθηκε τα χρόνια που και η ίδια άνηκε στους πρόσκοπους, τους οποίους όπως είπε συνεχίζει να στηρίζει και σήμερα μαζί με τη Δημοτική Αρχή και το σύλλογο «Πυργιώτισσες» που προσέφεραν περισσότερα από 3000 πλαστικά καπάκια. Ο πρόεδρος του ΔΣ Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς, ευχήθηκε καλή προσκοπική χρονιά, μίλησε για το πλήθος των δράσεων και ευχήθηκε επίσης του χρόνου να έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε για τις αξίες του προσκοπισμού που καλούνται να τηρούν οι πρόσκοποι σε μια εποχή δύσκολη όπου τα μηνύματα που δέχονται είναι πολλαπλά. Παράλληλα εξήρε την προσπάθεια που ξεκίνησε προκειμένου με τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, να εξασφαλιστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος