FOLLOW US: facebook twitter

Με παλμό η κινητοποίηση των αγροτών στον Πύργο

Ημερομηνία: 22-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

agrotes-pame-purgos-kinitopoiisi1

Συλλαλητήριο με συμμετοχή ΠΑΜΕ, συνδικάτων και συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων Ηλείας

 Μπορεί οι αγρότες να αποχώρησαν από τα μπλόκα, όμως επιμένουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με παλμό και συμμετοχή. Χθες το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στον Πύργο με αφορμή τους δασικούς χάρτες, με τη συμμετοχή ακόμα του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων και του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων, στην πλατεία ΟΤΕ, είχε ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι αγρότες θέλησαν να κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στην ηλειακή πρωτεύουσα και έως μετά τη μια το μεσημέρι με πορεία και συνθήματα έδωσαν το στίγμα τους, δηλώνοντας πως ο αγώνας συνεχίζεται με άλλη μορφή και «καίρια χτυπήματα».

agrotes-pame-purgos-kinitopoiisi4

Μετά την προσυγκέντρωση των τρακτέρ και των αγροτικών οχημάτων στον κόμβο Αγ. Γεωργίου, οι αγρότες μπήκαν κομβόι στην πόλη και απέκλεισαν το κέντρο. Μετά από περίπου μια ώρα ομιλιών από τον πρόεδρο του συνδικάτου οικοδόμων Άγγελου Μπούζη και του προέδρου της ΟΑΣΗ Χρήστου Γιαννόπουλου, οι αγρότες συνέχισαν την μηχανοκίνητη και πεζή πορεία μέσα στην πόλη διασχίζοντας όλες τις κεντρικές οδούς. Ακολουθώντας αντίθετη κατεύθυνση στην οδό Μανωλοπούλου από την οδό Πατρών κινήθηκαν προς τη ΔΟΥ Πύργου.

agrotes-pame-purgos-kinitopoiisi2

agrotes-pame-purgos-kinitopoiisi3

Σε μια ενδιάμεση στάση στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, πέταξαν αυγά στην είσοδο σε μια πράξη αντίδρασης. Συνέχισαν προς την Εφορία, όπου μπήκαν στο χώρο του ΣΤΕΠ και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη με πανό και συνθήματα για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια συνέχισαν την θορυβώδη πορεία τους μέσα στο κέντρο με κατεύθυνση το σημείο αφετηρίας όπου και διαλύθηκαν.

agrotes-pame-purgos-kinitopoiisi5

 Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπούζης σημείωσε με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους δανειστές πως «έχουμε πικρή πείρα από τις διαπραγματεύσεις αυτές. Η κυβέρνηση για να υπηρετήσει τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους ετοιμάζεται να σφίξει κι άλλο την θηλιά στο λαιμό του κάθε εργαζόμενου. Για εμάς έχουν τους μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίες, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις, στα μεροκάματα μας, στην ασφάλιση μας και στις ανάγκες μας, αλλά και τα συνεχόμενα χαράτσια με ΕΝΦΙΑ, με δασικούς χάρτες κ.α.».

agrotes-pame-purgos-kinitopoiisi7

agrotes-gianopoulos

«Προσπαθούν να βάλουν λεφτά στα ταμεία τους»!

 Ο Χρήστος Γιαννόπουλος μιλώντας με σκληρή γλώσσα πρωτίστως για το θέμα των δασικών χαρτών επισήμανε ότι «…τους δασικούς χάρτες φτιάξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την δικαιολογία ότι θέλουν να προστατέψουν το δάσος ή την δασική περιουσία ή την κρατική περιουσία. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτό. Απλά δεν μπορούν να έρχονται με καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και σπέρνοντας το φόβο, να προσπαθούν να βάλουν λεφτά στα ταμεία τους, γιατί χρησιμοποίησαν τα λεφτά του κτηματολογίου. Εάν όλα αυτά τα χρόνια, κάποιοι έκαναν παραβάσεις στην κρατική περιουσία και φέρουν ευθύνη αυτοί που κατά καιρούς κυβέρνησαν την χώρα και οι αρμόδιες αρχές. Ποιους εξυπηρετεί αλήθεια το νομοσχέδιο το οποία έφεραν; Μήπως εξυπηρετεί τα σχέδια τους, γιατί θα πρέπει να ξεπουλήσουν τα φιλέτα της χώρας σε αυτούς που περιμένουν. Μήπως αυτό εννοούν ανάπτυξη. Μήπως θέλουν να φύγουν οι μικρομεσαίοι από την μέση και να παραδώσουν στις ημιορεινές περιοχές που βλέπουν και θάλασσα, τις περιουσίες εκείνες που έχουμε από πάππου προς πάππου σε κάποιους άλλους; Μήπως αυτό είναι το κρυφό τους σχέδιο;» σημείωσε και επισήμανε πως όταν δίδεται δάσος η κρατική περιουσία σε ΜΚΟ – όπως έγινε μετά τις φωτιές στην Ηλεία είπε – δεν προστατεύονται…».

agrotes-pame-purgos-kinitopoiisi6


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος