FOLLOW US: facebook twitter

Με ουσιαστικό διάλογο και μεγάλη συμμετοχή το Περιφερειακό Προσυνέδριο των ΑΝΕΛ χθες στον Πύργο στην πορεία για το 3ο Συνέδριο του Κινήματος

Ημερομηνία: 19-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

anel-perif-prosynedrio2

«Ελληνικό σχέδιο» με τρεις πυλώνες

Στην πορεία τους προς το 3ο τακτικό συνέδριο του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο, βρίσκονται πλέον οι ΑΝΕΛ,  που διοργάνωσαν χθες το πρωί στον Πύργο μια από τις πέντε  προαποφασισμένες περιφερειακές προσυνεδριακές συνδιασκέψεις ανά τη χώρα, με την συμμετοχή κεντρικών αλλά και περιφερειακών στελεχών από την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, στο πλαίσιο του διαλόγου με τη βάση. Όπως επισημάνθηκε τα μέλη και οι φίλοι των ΑΝΕΛ μπορούν με προτάσεις  τους και μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος, να συμβάλλουν σε ένα ελληνικό σχέδιο που θα ωθήσει την μεταμνημονιακή Ελλάδα στην ανάπτυξη. Το σχέδιο αυτό θα στηρίζεται σε 3 πυλώνες :

  1. Οικονομική αυτονομία με αύξηση του ΑΕΠ
  2. Η διόρθωση των κακώς κειμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων διάσωσης
  3. Η δημιουργία ενός κράτους ποιότητας σε υπηρεσίες περιβάλλον, διαβίωση και αρχές με αλλαγή ήθους και νοοτροπίας.

anel-perif-prosynedrio3

Στις εργασίες του χθεσινού προσυνεδρίου στον Πύργου που έγινε στα γραφεία της ΠΕΔ με μεγάλη συμμετοχή, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Παναγιώτης Σγουρίδης, που είναι και ο πρόεδρος του Συνεδρίου των ΑΝΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος Γιάννης Μοίρας,  ο Ηλείος οργανωτικός γραμματέας, Θανάσης Μπέλτσος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης, το μέλος του οργανωτικού του κόμματος, Νίκος Κίγκας, η  εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Κόμματος στον Νομό, Τάκης Τσιλιμίγκρας και εκπρόσωποι 9 νομών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Συντονιστής της ΝΕ Ηλείας Τάκης Γεωργόπουλος.

anel-perif-prosynedrio1

Μάλιστα ο  κ. Μπαξεβανάκης αναφερόμενος στην συνεργασία των δύο κομμάτων, τόνισε ότι αυτή βασίζεται στον αλληλοσεβασμό της διαφορετικότητας των θέσεών τους σε πολλά ζητήματα, διαφορών που τα διαπλεκόμενα όπως είπε ΜΜΕ…  τώρα ανακάλυψαν και επισήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε τρία χρόνια,  όταν εξαντλήσει  αυτή η κυβέρνηση την θητεία της και εκείνοι που προσπαθούν να δώσουν μια διαφορετική εικόνα μετά τις εκλογές θα είναι και πάλι οι χαμένοι.

 Χαιρετισμό απηύθυνε και ο συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Γεωργόπουλος αλλά και ο αντιδήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του δημάρχου και επισημαίνοντας ότι όποτε χρειάστηκε την συνδρομή των ΑΝΕΛ ειδικά στο θέμα των σκουπιδιών που ταλάνισαν επί μακρώ την πόλη με την μεταφορά απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα, την είχε.

Ο πρώην υφ. Αγροτικης Ανάπτυξης Π. Σγουρίδης, αναφέρθηκε αρχικά στην ατζέντα του Συνεδρίου, που είναι η ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του κόμματος και αλλαγές στο καταστατικό, όπως και εκλογή των νέων οργάνων. Αναφορικά με την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση τόνισε  ότι η στάση που έχει κρατήσει το κόμμα τους, είναι αυτή που υπαγορεύει και το σύνθημά τους για το «αναγκαίο καλό» και ακόμα ότι οι ΑΝΕΛ έχουν θέσει ως προϋπόθεση για την ανάταση της Χώρας, την παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από μια σειρά δράσεων που θα πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε «με ορθή διαχείριση θα μπορέσουμε να χτίσουμε την Ελλάδα».

 Από την πλευρά του ο  Γιάννης Μοίρας τόνισε ότι το Συνέδριο των ΑΝΕΛ θα έχει οργανωτικό χαρακτήρα και μετά από 3,5 χρόνια θα εκλέξουν εκ νέου όργανα στο κίνημα και θα ξεκινήσει μια πολύ ουσιαστική συζήτηση μετά και τα συμπεράσματα και τις προτάσεις των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων, προκειμένου να προσδιορίσουν τον προσανατολισμό και την κατεύθυνση του κόμματος  με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει από την ίδρυση των ΑΝΕΛ μέχρι και σήμερα.  Κάνοντας μια εκτίμηση της μέχρι τώρα συνεργασίας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μοίρας τόνισε ότι είναι δύο κόμματα που έχουν μια τελείως διαφορετική ιδεολογική και πολιτική αφετηρία, αλλά παρ’ όλα αυτά τους ενώνει ένας κοινός σκοπός που είναι «ο γρήγορος απεγκλωβισμός της χώρας από την κατάσταση και την πολιτική των μνημονίων. Είναι μια έντιμη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ , επενδύουμε σε αυτήν, παρότι υπάρχουν διαφορές δεν είναι αδιατάρακτη και έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή την συνεργασια την στηρίζει και μια σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού και όλοι οι υπόλοιποι την αντιμάχονται».

Ο  Θανάσης Μπέλτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη γίνεται μια αποτίμηση της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση, θέματα που έχουν σχέση με το πολιτικό και ιδεολογικό στίμγα των ΑΝΕΛ και οι εκπρόσωποι θέτουν τοπικά θέματα. Ως Πυργιώτης τόνισε ότι χαίρεται που καθάρισε η πόλη από τα σκουπίδια και ότι οι ΑΝΕΛ έβαλαν και αυτοί ένα λιθαράκι στην όλη διαδικασία.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά για το νομό που πρέπει να τα δούμε με μια σύμπνοια  Τ.Α και φορέων γιατί δεν υπήρξε και εξακολουθεί να μην υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός  σε έναν τόπο που θεωρείται γη της Επαγγελίας.

«Οι ΑΝΕΛ προσπαθούν να είναι χρήσιμοι για τους πολίτες και την χώρα με την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση που έχει ανοίξει μια μεγάλη σύγκρουση με την διαπλοκή. Πάνω από  όλα πρέπει να «καθαρίσει» η χώρα και να πάρουν στα χέρια τους την τύχη της Ελλάδας «καθαροί» άνθρωποι.»

Γ. Μοίρας, Π. Σγουρίδης και Θ. Μπέλτσος, τρία κεντρικά στελέχη των ΑΝΕΛ έδωσαν το «παρών» στο χθεσινό προσυνέδριο στον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος