FOLLOW US: facebook twitter

«Με ναυαρχίδα την ΔΕΥΑ ο Δήμος Πύργου επανέρχεται στον πίνακα χρηματοδοτήσεων»

Ημερομηνία: 05-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Liatsis_Andriolas

Ικανοποίηση και αισιοδοξία Γ. Λιατσή και Γ. Ανδριόλα για την πρόκριση του έργου ύδρευσης

  • Αναζητούν νέα στέγη για την Δημοτική Επιχείρηση

Την αισιοδοξία τους, μετά την πρόκριση της πρότασης που κατέθεσε η ΔΕΥΑΠ για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, εξέφρασαν με χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής και ο πρόεδρος τη Δημοτικής Επιχείρησης Γ. Ανδριόλας.

Όπως είπαν, επειδή η διαδικασία της χρηματοδότησης ήταν καθαρά ανταγωνιστική (με άλλους δήμους και νομικά πρόσωπα) οφείλουν να σεβαστούν τη διαδικασία αξιολόγησης η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ωστόσο το γεγονός ότι ο προσωρινός πίνακας αξιολόγησης,  δημοσιοποιήθηκε- όχι από αυτούς- τους επιτρέπει να αισιοδοξούν.

Αρχικά ο κ. Λιατσής, συνεχάρη τον κ. Ανδριόλα και τους συνεργάτες του, γιατί μπόρεσαν να ανταποκριθούν όπως είπε στις ανάγκες σύνταξης μιας μελέτης που υποβλήθηκε και αξιολογήθηκε θετικά και τόνισε ότι «τέτοιους είδους απαντήσεις θα παίρνουν οι πολίτες από τη δημοτική αρχή και θα καταλάβουν ότι το νεκρό διάστημα που τα πάντα κάλυπτε η οσμή των σκουπιδιών, αθόρυβα και με μεθοδικότητα, χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας, δουλεύαμε για το κοινό όφελος». Μάλιστα, εξήρε το έργο του προέδρου της ΔΕΥΑΠ τονίζοντας ότι οι ενέργειες του στο διάστημα που διοικεί την επιχείρηση είναι αναρίθμητες, και τον κάλεσε να επισπεύσει τις διαδικασίες μετακόμισης σε νέο χώρο που θα είναι εύκολα προσπελάσιμος απ’ όλους».

Και ο κ. Ανδριόλας με τη σειρά του, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη στήριξη που τους παρέχει στο έργο που επιτελούν στη ΔΕΥΑΠ και αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσαν για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου επισήμανε ότι ο προσωρινός πίνακας κατάταξης που δημοσιοποιήθηκε τους επιτρέπει να αισιοδοξούν ότι αυτό το σπουδαίο έργο θα υλοποιηθεί.  «Ταυτόχρονα πρέπει να ευχαριστήσουμε και την αρμόδια διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας γιατί μέχρι σήμερα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έχει διατηρήσει το διαγωνιστικό επίπεδο σύμφωνα με ότι λένε οι προκηρύξεις – δεν έχουν δεχθεί παρεμβάσεις σε αυτά που κινδύνευε πάντα ο τόπος μας – και πιστεύουμε πως με βάση ότι λέει η προκήρυξη πράγματι έχουν τηρηθεί μέχρι τώρα αυτές οι διαδικασίες, τουλάχιστο ως προς την αξιολόγηση του δικού μας έργου. Άρα σε αυτό πρέπει να πούμε ένα μπράβο και να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια, την διαχειριστική αρχή σε αυτό το κομμάτι. Ο δήμος Πύργου με ναυαρχίδα την ΔΕΥΑ επανέρχεται στον πίνακα χρηματοδοτήσεων μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Απουσίαζε για πολλά χρόνια και ίσως σε κάποιους τώρα τους παραξενεύει ότι εμφανίζεται πάλι ο Πύργος που είναι η πρωτεύουσα του Νομού να παίρνει την πίτα που της αναλογεί. Πόσο μάλλον να την παίρνει με μια μελέτη έτοιμη και δεν μιλάμε μόνο απλώς για μια μελέτη έτοιμη. Υπάρχουν έτοιμα ακόμη και τα τεύχη διακήρυξης, έτοιμος μέχρι και ο διαγωνισμός. Υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις από όποια υπηρεσία χρειάζεται. Άρα αυτό που έγινε και οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στο τεχνικό τμήμα της ΔΕΥΑ έγινε μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών και φαίνεται ότι η καταληκτική του πορεία θα είναι αυτή που του αξίζει.  Δεν αλλάζουμε έναν αγωγό. Μιλάμε για πραγματικό εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης. Περιγραφικά, με τηλεδιαχείριση, είτε από ένα κινητό, ενός υπαλλήλου, είτε από ένα κοντρόλ σέντερ – κεντρικό κοντρόλ που θα κατασκευασθεί όπως αυτά που έχει η ΔΕΗ, θα μπορούμε σε πραγματικό χρόνο να παρεμβαίνουμε στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Να απομονώνουμε τμήματα μέσα στην πόλη ώστε όταν υπάρχει μια βλάβη να μην χρειάζεται να διακοπεί το νερό σε όλο τον δήμο, να ελέγχουμε την πίεση ώστε το βράδυ που μειώνεται η κατανάλωση και έχει μεγαλύτερη πίεση να μην ξυπνάμε το πρωί και να μην ξέρουμε που να δώσουμε απολογία από σπασίματα αγωγού κ.α.».

Μεταστέγαση

Όσον αφορά το ταμείο της ΔΕΥΑΠ ο κ. Ανδριόλας επισήμανε ότι δεν ήταν εύκολο να λειτουργούν σε δυο σημεία- και στο Πολύκεντρο και στην ΔΕΥΑΠ- παρότι έχουν δυο ταμίες, για λόγους ασφαλείας αλλά και καλοκαιρινών αδειών. Τόνισε ότι αντιλαμβάνονται την ταλαιπωρία που ενδεχομένως δημιουργηθεί, επισήμανε όμως πως οι λογαριασμοί εκδίδονται κάθε τρεις μήνες ή κάθε έξι μήνες για τα χωριά άρα δεν είναι μια μετακίνηση που πρέπει να γίνεται τακτικά για τους συνδημότες. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σύνταξη της διακήρυξης για τη στέγαση των γραφείων της ΔΕΥΑΠ καθώς ο υπάρχον χώρος δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης ενώ μίλησε και για την ανακαίνιση των ιδιόκτητων αποθηκών.

Αιχμές Λιατσή

Στο περιθώριο της συνέντευξης, ο κ. Λιατσής απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις σχέσεις του Δήμου με την Περιφέρεια- μετά και τις πρόσφατες εκατέρωθεν βολές- δήλωσε: «Η περιφέρεια δεν εκφράζεται από αυτούς που εκφράζουν την περιφέρεια στον τοπικό τύπο. Όταν λέω περιφέρεια εννοώ τον Κατσιφάρα, με αυτόν συνομιλώ και για αυτό δεν απάντησα σε κανέναν. Όσοι έχουν ανάγκη δημοσιότητας να την εξασφαλίσουν όχι κοντράροντας το Δήμο Πύργου, αλλά με άλλους τρόπους. Ο καθένας προσπαθεί να πει, ότι υπάρχει, ότι ζει. Εμείς δεν προσπαθούμε κάτι τέτοιο. Εμείς ζούμε, είμαστε σε καθημερινή δράση, έχουμε δικό μας πρόγραμμα και για να μην έχουν και καμία ανησυχία, ο Σύγχρονος Πύργος ξεπερνώντας τα μεγάλα προβλήματα και ξεδιπλώνοντας το πρόγραμμα του και πραγματοποιώντας όσο μεγάλο μέρος του προγράμματος αυτού, θα έχει Δήμαρχο και την επόμενη φορά. Να είσαστε απολύτως βέβαιοι. Τα υπόλοιπα είναι όνειρα θερινής νυκτός ειδικά για κάποιους που τα επιδιώκουν με άκομψο τρόπο. Και εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με την Περιφέρεια αλλά με εκείνους που προσπαθούν να εκφράσουν την Περιφέρεια, τους οποίους αγνοούμε σε πρώτη φάση και ούτε καν καταγγέλλουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος