FOLLOW US: facebook twitter

Με μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση τίμησε το Κ.Α.Π.Η. Βαρθολομιού την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Ημερομηνία: 17-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, που έχει καθιερώσει κάθε 1η Οκτωβρίου ο Ο.Η.Ε., το Κ.Α.Π.Η. Βαρθολομιού. Στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Λυκογιάννης, που αναφέρθηκε στην ανάγκη η σημερινή Κοινωνία να τιμά την παρουσία και τους αγώνες της Τρίτης Ηλικίας στο πέρασμα της ζωής, στοιχείο που αποδεικνύει και τον Πολιτισμό μας.

Κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που αναφέρθηκε στην σημασία της Ημέρας αυτής για όλους μας. Τόνισε ιδιαιτέρως τον σεβασμό που καλλιέργησαν για τους Ηλικιωμένους και η Ελληνική Παράδοση από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αλλά και ο Λόγος της Αγίας Γραφής. Έκλεισε την ομιλία του με τις εξής φράσεις  «Να φροντίσουν οι νεώτεροι και να αγκαλιάσουν τους ηλικιωμένους.

Να τους δεχθούνε στην οικογένεια τους και να μην τους εγκαταλείπουν στην μοναξιά και την απομόνωση. Να σκεφτούν τι θα ήθελαν και οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν όταν φτάσουν στην Τρίτη Ηλικία. Να βάλουν τον παππού και την γιαγιά δίπλα στα παιδιά, να τους μιλάνε και να τους διδάσκουν.  Να έλθουμε στις παλιές καλές εποχές, τις εποχές της αγαπημένης οικογένειας, όταν και οι τρεις ηλικίες βρίσκονταν μπροστά στο τζάκι, ακούγοντας τα παραμύθια και τις παραδόσεις, ή γύρω από το τραπέζι, που υπό την ευλογία του Θεού αντάλλασαν απόψεις και ο ένας ενέπνεε στον άλλο τον σεβασμό. Και να μεταδίδει ο ένας στον άλλο το αίσθημα που κανέναν δεν έβλαψε, την Αγάπη.»

Στο τέλος της εκδηλώσεως απέδωσαν τραγούδια της Λαϊκής και της Παραδοσιακής Μουσικής του τόπου μας οι κυρίες και μέλη του Κ.Α.Π.Η. Βαρθολομιού Μαρίκα Μπράτη, Στέλλα Λυκογιάννη και Καίτη Κολέβρα, καλώντας όλα τα μέλη να τους συνοδεύσουν στους ήχους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος