FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου

Ημερομηνία: 13-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

agios-xaralampos-eortasmos-purgos3

Κοσμοσυρροή στις εκδηλώσεις του Πύργου για τον Άγιο Χαράλαμπο

Με κάθε επισημότητα γιόρτασε την Παρασκευή ο Πύργος τον Πολιούχο του Άγ. Χαράλαμπο. Στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε την Κυβέρνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπέριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.

agios-xaralampos-eortasmos-purgos5

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Μητροπολίτης Καισαριανής και Βύρωνος κ.κ. Δανιήλ και ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος και παρακολούθησε πλήθος πιστών.

agios-xaralampos-eortasmos-purgos1

Η Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγ. Χαραλάμπους πραγματοποιήθηκε κανονικά παρά την απειλή της βροχής που δεν ήρθε ποτέ.

Μέσα από τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου που περίμενε πολύς κόσμος, η λιτανεία κινήθηκε προς την οδό Πατρών την οδό Μανωλοπούλου και ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της δια της οδού Μπιζανίου και της πλατείας Δικαστηρίων στον Ι.Ν. Αγ. Κυριακής.

agios-xaralampos-eortasmos-purgos2

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής υποδέχθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και όλους τους επίσημους προσκεκλημένους στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Μάλιστα είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τους δύο Ζακυνθινούς προσκεκλημένους τον κ. Κοντονή και τον κ. Νιοτόπουλο, τους οποίους στη συνέχεια και ξενάγησε στην αίθουσα με τη λαογραφική συλλογή που στεγάζεται στους χώρους του δημαρχείου.

agios-xaralampos-eortasmos-purgos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος