FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας – Οι Ηλείοι τίμησαν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ημερομηνία: 17-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

15augoustos

Κοσμοπλημμύρα στην Ι.Μ. Σκαφιδιάς

Μαζικά βρέθηκαν οι πιστοί στις εκκλησίες του νομού το απόγευμα της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι κάτοικοι της Ηλείας αλλά και οι ετεροδημότες επισκέπτες, γιόρτασαν τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, σύμφωνα με την θρησκευτική μας παράδοση, συμμετέχοντας στο «Πάσχα του καλοκαιριού».

15augoustos4

Στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, παρουσία πλήθους πιστών, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ο αντιδήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

15augoustos2

Χιλιάδες πολίτες μετέβησαν στην Σκαφιδιά για να προσκυνήσουν την Ιερή εικόνα της Παναγίας στο γνωστό μοναστήρι, να ανάψουν ένα κερί και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ενώ εκατοντάδες περίμεναν για τη Θεία Κοινωνία, ξεκίνησε η Λιτανεία της Ιερής εικόνας της Παναγίας στο μεγάλο προαύλιο έξω από την Ιερά Μονή, ενώ όπως ανέφερε από μικροφώνου και ο Μητροπολίτης Ηλείας, η Θεία Κοινωνία θα συνεχιζόταν κανονικά έως ότου κοινωνήσει και ο τελευταίος πιστός που θα περίμενε..

15augoustos3

Παράλληλα αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν ένα πέρασμα απο τους πάγκους των μικροπωλητών ή να δοκιμάσουν λαχταριστά εδέσματα, όπως γουρουνοπούλα, που ήταν έτοιμη απο νωρίς το πρωί…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος