FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο

Ημερομηνία: 30-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό- Πλημμύρισε από κόσμο η πόλη

Ο καιρός αποδείχθηκε τελικά σύμμαχος για την τέλεση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου το Σάββατο στον Πύργο. Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.30 υπό το φόβο της βροχής, αλλά τελικά τα σύννεφα έδωσαν στη θέση τους σε ένα λαμπερό ήλιο στη μεγαλύτερη διάρκεια της, ενώ η οδός Μανωλοπούλου κατακλύστηκε από κόσμο που συμμετείχε στις εκδηλώσεις για το ΟΧΙ.

Παιδιά των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, των ειδικών σχολείων της πόλης, των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων, πρόσκοποι, μέλη των λαογραφικών ομίλων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οπλίτες και αξιωματικοί του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και η Δημοτική Αστυνομία κέρδισαν το χειροκρότημα των πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Νωρίτερα τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων από τον υφυπουργό Παιδείας και τους τοπικούς φορείς.

Γύρισε αλλού το κεφάλι!: Επιδεικτικά η αποστροφή στους επισήμους στην παρέλαση του Πύργου από μαθητή του 1ου Λυκείου

Ένας μαθητής του 1ου Λυκείου Πύργου, ο Αχιλλέας Ζαφειρόπουλος, φρόντισε να δείξει όσο επιδεικτικά γινόταν την αποστροφή του προς τους επισήμους. Αλλά και γενικότερα οι συμμαθητές του στο σχολείο, παρέλασαν επίσης αδιάφορα μπροστά από τους επισήμους.

Πρόκειται για το σχολείο που από το 2008 μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου, βρίσκεται σε λυόμενα και λύση για το στεγαστικό του δεν έχει βρεθεί.

Συμπληρώνει μια δεκαετία μέσα στα κλουβιά και θα περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα έως ότου οι μαθητές του βρεθούν και πάλι σε ένα κανονικό σχολείο να κάνουν μάθημα…

“Έκανα παρέλαση έτσι ώστε να τιμήσω κάποιον που κάποτε έδωσε την ζωή του για να μπορώ εγώ να είμαι ελεύθερος! Δεν έκανα παρέλαση για να τιμήσω κάποιους που ενώ με χειροκροτούν την ίδια στιγμή τους περιβάλουν αστυνομικοί φοβούμενοι αντιδράσεις αγανάκτησης του λαού!” έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο μαθητής Αχιλλέας Ζαφειρόπουλος.

Λίγο αργότερα μιλώντας στην Πρωινή, τόνισε πως «… το 1ο λύκειο Πύργου από το 2008 και μετρά στεγάζεται σε λυμένα. Εγώ δεν ήμουν μαθητής του 1ου ΓΕΛ τότε, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Ήταν τα μεγαλύτερα αδέρφια μας και γνωρίζω καλά την κατάσταση που επικρατούσε! Το θέμα πηρέ διαστάσεις όμως παρόλα αυτά λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα και σήμερα. Έχουμε προχωρήσει σε καταλήψεις, πορείες και συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες χωρίς αποτέλεσμα!

Η πράξη μου αυτή δεν έδειξε την απαξίωση μου προς τους επίσημους αλλά την αγανάκτηση και απογοήτευση τόσο την δική μου όσο και των συμμαθητών μου βλέποντας τους κόπους μας να πηγαίνουν στο γκρεμό! Εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον όλες οι προσπάθειες μαθητών αλλά και πολύ περισσότερο των καθηγητών μας να ανταμειφθούν, και το 1ο Λύκειο, το λύκειο της καρδιάς μας να πάρει την θέση που του αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρατράγουδα με φέιγ βολάν στο φινάλε της παρέλασης

“Ζήτω το έθνος – Κάτω το κράτος των άθεων – Κάτω το κράτος των ανθελλήνων – Αντισταθείτε – Ξεσηκωθείτε”.

Τα παραπάνω αναγράφονταν στα φέιγ βολάν που πέταξαν άγνωστοι από ταράτσα πολυκατοικίας της οδού Μανωλοπούλου, στη συμβολή με την οδό Γκοτσίνα, αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης.

Τα φέιγ βολάν που φέρουν τα “σφραγίδα” της Εθνικής Δράσης Ηλείας, έσπευσαν αρκετοί να πιάσουν για να δουν τι γράφουν, ενώ η Ομάδα Συλλήψεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, έσπευσε να αναζητήσει τους δράστες αυτής της πράξης.

Αυτό ήταν και το πιο σοβαρό παρατράγουδο, που συνέβη στην φετινή παρέλαση…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος