FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών

Ημερομηνία: 28-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Το όραμά τους για την ελληνική και ευρωπαϊκή γεωργία, μοιράστηκαν οι νέοι αγρότες της χώρας, κατά την διάρκεια του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Νέων Αγροτών, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το μέλλον του πρωτογενή τομέα μπορεί να είναι ρόδινο εάν όλοι προσπαθήσουν προς αυτήν κατεύθυνση. Το μήνυμα άλλωστε ήταν σαφές: «Οι νέοι αγρότες μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιεσδήποτε συνθήκες και θα τα καταφέρουν…».

Από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου ο παλμός της ελληνικής γεωργίας «χτύπησε» στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λιβαδειάς Βοιωτίας,  όπου εκπρόσωποι περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, στελέχη συνεταιρισμών, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επιμελητηρίων αντάλλαξαν απόψεις και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τις τάσεις και τις πολιτικές που επηρεάζουν την ανάπτυξή της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως ήταν αναμενόμενο είχε το κεντρικό θέμα του συνεδρίου που ήταν η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως η προηγμένη τεχνολογία στη γεωργία αποτελεί μονόδρομο, αφού μεταξύ άλλων συνδυάζει την αυξημένη παραγωγικότητα με μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αυξάνει το κέρδος του παραγωγού και τον ελεύθερο χρόνο του, και αποτελεί κομβικό σημείο για την εκμετάλλευση των πτυχών της νέας ΚΑΠ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος