FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η 1η Ημερίδα Χειροτεχνίας στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 07-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

 

Αφιερωμένη στα παιδιά

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κρέστενα η 1η Ημερίδα Χειροτεχνίας για την περιοχή, μια πρωτοβουλία της Πηνελόπης Καλογεροπούλου, γνωστή στον χώρο των χειροτεχνών σαν το «Λειρί του Κόκκορα».

Η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, γι’ αυτό και στο χώρο λειτουργούσαν δωρεάν εργαστήρια με πασχαλινές κατασκευές. Υπό τις οδηγίες της Γεωργίας Λιανού, εκπαιδευτικού, τα παιδιά κατασκεύασαν πασχαλινά καλαθάκια και πεταλούδες με τόση επιτυχία που το εργαστήριο επαναλήφθηκε και το απόγευμα σε νέα παιδιά που έρχονταν στο χώρο.

Επίσης, υπό τις οδηγίες του κ. Καπρούλια, μεγάλοι και μικροί ζωγράφισαν πέτρες πασχαλίτσες, ενώ η Χριστίνα Νάνου και η Χριστίνα Αγγελοπούλου, που ήταν και εκθέτριες, έκαναν διαδραστικά παιχνίδια και παραμύθια για τα παιδιά.

Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση χειροτεχνίας από τις 10 το πρωί έως αργά το βράδυ με έργα 6 χειροτεχνών της περιοχής, έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα οικοδομικά υλικά και powertex από την Καλογεροπούλου Πηνελόπη, διακοσμητικά είδη από την Αριστέα Χατζοπούλου, κοσμήματα από την Αλεξάνδρα Αρβανίτη, σαπούνια ελαιολάδου και υφασμάτινες κουκλές απο την Κουφωλιά Αγγελική, κηραλοιφές και λαμπάδες από την Νάνου Χριστίνα και trashart κοσμήματα από την Αγγελοπούλου Χριστίνα.

Χυμοί για τα παιδιά και υπέροχο κρασί από το Οινοποιείο Μαρκόγιαννη ήταν διαθέσιμο για όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ η βραδιά έκλεισε με εντυπωσιακό χορό, τανγκό και φλαμένγκο από τον Κωνσταντίνο Μαντζαράπη, την Μαρία Λιναρδάκη και την Πόπη Παναγοπούλου

Όμορφα εκθέματα και χειροποιήματα

Η Πηνελόπη Καλογεροπούλου σε δηλώσεις της, τόνισε πως «Βασικός μου στόχος ήταν η δημιουργία ενός κλίματος χειροτεχνίας που στην περιοχή μου δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλες περιοχές. Ο ακόμα  πιο σημαντικός στόχος ήταν να δοθεί ένα ακόμα ερέθισμα στα παιδιά για την τέχνη και την χειροτεχνία που αποτελούν μορφή έκφρασης και πραγματικά είναι ψυχοθεραπεία για όλες τις ηλικίες!

Εκτός όμως από τα παιδιά, ήθελα μια παραμυθένια ημερίδα. Έναν χώρο που θα μπει κάποιος μέσα και έστω για λίγα λεπτά θα χαζέψει με ένα ποτήρι καφέ ή κρασί στο χέρι τα όμορφα εκθέματα και χειροποιήματα που εκθέτονταν στο χώρο. Μεγάλο ρόλο φυσικά έπαιξε και η επιλογή του χώρου, ένα κτίσμα μέσα στο πράσινο και στη φύση και η τόσο ανοιξιάτικη ημέρα!

Η αντίδραση του κόσμου σε αυτή την εκδήλωση ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Είναι πραγματικά υπέροχο και συγκινητικό να βλέπεις την στήριξη του κόσμου σε ένα νέο εγχείρημα για την περιοχή μας και πραγματικά ευχαριστώ όλους όσους ήρθαν, όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η ημερίδα, όσους συμμετείχαν και ως εκθέτες αλλά και εθελοντικά.

Το άγχος που έχεις όταν επιχειρείς κάτι για πρώτη φορά είναι τεράστιο. Γι’ αυτό και ήθελα, θέλαμε όλοι, να έχουμε ένα άψογο όσο το δυνατόν αποτέλεσμα, με ποιότητα πάνω απ’ όλα, τόσο στα πράγματα που θα εκθέσουμε αλλά και σε ότι θα παρείχαμε στον κόσμο, μεγάλους και μικρούς. Σίγουρα έγιναν κάποια λάθακια, ίσως είχαμε και κάποιες ελλείψεις, πράγματα που τα είδαμε στην πορεία, αλλά είναι λογικό πιστεύω.

Την επόμενη φορά, γιατί θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει και επόμενη, όσο περνά από το χέρι μου, σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι και θα έχουμε ακόμα περισσότερα να προσφέρουμε σε ότι αφορά τα παιδιά και τη διασκέδαση τους.

Σε ότι αφορά την διακόσμηση του χώρου, οφείλω να συγχαρώ την Αριστέα Χατζοπούλου (Aritale)  ή οποία είναι άψογη επαγγελματίας και σε μια μόνο συνάντηση κατάλαβε τόσο πολύ τι ήθελα να είναι αυτή η ημερίδα που πραγματικά η διακόσμηση της ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της Ημερίδας». Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες γι’ αυτό κι εμείς θα συγχαρούμε όλες τις συμμετέχουσες και κυρίως την Πηνελόπη Καλογεροπούλου για την άρτια διοργάνωση.  Φυσικά περιμένουμε με αγωνία την 2η ημερίδα χειροτεχνίας»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος