FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ανδρίτσαινα

Ημερομηνία: 12-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

kke-andritsaina

Για τα 100 χρόνια του κόμματος και τα 70 από την Ίδρυση Δημοκρατικού Στρατού

Οι ΚΟΒ Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας του ΚΚΕ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 70 χρόνια από την ίδρυση  του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Δ.Σ.Ε.), πραγματοποίησαν με επιτυχία πολιτική εκδήλωση για την μάχη της Ανδρίτσαινας και για το Λαϊκό Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας. Την Τρίτη 9  Αυγούστου  στο κτίριο της εφορίας  της Ανδρίτσαινας με ομιλητή τον Δημήτρη Κάγκουρα στέλεχος του ΚΚΕ.

Διδασκόμαστε από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ (1946-1949), τους δεκάδες χιλιάδες μαχητές και τις μαχήτριες που έγραψαν σελίδες απαράμιλλου ηρωισμού. Τους χιλιάδες νέους και νέες που µε μαχητικότητα έδρασαν στον ΔΣΕ. Ο ΔΣΕ ήταν λαϊκός στρατός εθελοντών ομοϊδεατών και στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελούνταν από νέους και νέες -περίπου το 80% της συνολικής δύναμης του ΔΣΕ. Τον ΔΣΕ στελέχωσαν απλοί λαϊκοί άνθρωποι, εργάτες κι εργάτριες, άντρες και γυναίκες της υπαίθρου. Τον στήριξε ο ίδιος ο λαός µε εφόδια, µε έμψυχο δυναμικό, µε κάθε είδους βοήθεια.

Ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα. Το αστικό κράτος γνώρισε τον πιο μεγάλο μέχρι σήμερα κίνδυνο για την ύπαρξή του. Ο αγώνας του λαού μας μέσα από το ΔΣΕ αντιπροσώπευε μια ανώτερη μορφή πάλης, σε μια περίοδο που αντικειμενικά διεξαγόταν σκληρή ταξική σύγκρουση για το “ποιος – ποιον”. Ο αγώνας του ΔΣΕ συνεχίζει να “ζει” μέσα από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, μέσα από τα πολύτιμα διδάγματά του που παραμένουν επίκαιρα σήμερα στους αγώνες για την επαναστατική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Ο ΔΣΕ δεν ανήκει στο μουσείο της Ιστορίας. Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται φέτος από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ με αφορμή τα 70χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα την αγωνιστική ιστορία του λαού μας και συγκεκριμένα την εποποιία του ΔΣΕ. Εμπνεόμαστε από την γεμάτη θυσίες και αγώνες ιστορία του ΚΚΕ και του λαού μας, αντλούμε πείρα και διδάγματα από τον τρίχρονο αγώνα του ΔΣΕ.

Βαδίζουμε με αισιοδοξία στη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, δράσης και προσφοράς του ΚΚΕ “με το λαό, για το Σοσιαλισμό”.

Στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο της Σ.Ε , η έκθεση του κόμματος για τον Δ.Σ.Ε όπως και η έκθεση για το λαϊκό διδασκαλείο των Τροπαίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος