FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Ηλείου Γ. Βίτσα στο Σαμικό

Ημερομηνία: 10-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

samiko-vivlio

«Η Αρχαία Σαμία και η ιστορική της συνέχεια»

Με την ευχή να αναδειχθεί η Αρχαία Σαμία σε επισκέψιμο και δημοφιλές αρχαιολογικό μνημείο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Σαμικού –έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμικού «Σαμικαίων Γη», η παρουσίαση του βιβλίου του Ηλείου φιλόλογου Γιάννη Βίτσα με τίτλο «Η Αρχαία Σαμία και η ιστορική της συνέχεια».

samiko-vivlio2

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί πολίτες από το Σαμικό αλλά και την ευρύτερη περιοχή, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ο συγγραφέας του βιβλίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το κοινό, τονίζοντας ότι το βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και προσπάθειας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε επισταμένως στην Αρχαία Σαμία και στον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε στο πέρασμα των αιώνων, από την Αρχαιότητα έως και τα χρόνια της Οθωμανικής Κυριαρχής, και τη σημασία που είχε στην ιστορική εξέλιξη.

samiko-vivlio1

Εξαιρετική ανάλυση έκανε η τ.έφορος Αρχαιοτήτων, Ελένη Παπακωνσταντίνου, η οποία αναφέρθηκε στο χρονικό των ανασκαφών στην Αρχαία Σαμία, κατακεραυνώνοντας το τότε πολιτικό σύστημα για την αδιαφορία και την ουσιαστική καταστροφή του έργου για να προωθηθούν άλλα κατασκευαστικά ζητήματα. Επίσης παρουσίασε με διαφάνειες τον αρχαιολογικό χώρο, παρέχοντας στους παρευρισκόμενους σημαντικές πληροφορίες, άγνωστες ως τώρα στο ευρύ κοινό. Ευσύνοπτη και περιεκτική παρουσίαση του βιβλίου έκανε η εκπαιδευτικός Σοφία Πανταζοπούλου, πρώην διευθύντρια του Λυκείου Κρεστένων, μιλώντας για το πόσο σημαντική ήταν η Αρχαία Σαμία στο παρελθόν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό. Μετά την εκδήλωση, ο συγγραφέας μίλησε με τον κόσμο για αρκετή ώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο μοιράστηκε δωρεάν στους παριστάμενους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος