FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία η ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες

Ημερομηνία: 26-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

imerida-mathisiakes-duskolies-synedriako2

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας

Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες: αναγνώριση και υποστήριξη».

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος των Καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Πύργου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας, το Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Αθανάσιο Ρισβά και τις υπεύθυνες του ΚΕΔΔΥ Ηλείας Βασιλική Καραντζά (Αναπληρώτρια Προϊσταμένη) και Θεοδώρα Μπαχούρου (Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής).

imerida-mathisiakes-duskolies-synedriako

 Αρχικά, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Γιάννης Μπουλογεώργος καλωσόρισε τους συμμετάσχοντες τονίζοντας την ανάγκη και τη σημασία της διοργάνωσης τέτοιων συναντήσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ ο συντονιστής της εκδήλωσης φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Γιώργος Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι η εκδήλωση αυτή ήταν αίτημα των καθηγητών του σχολείου και αφορμή για να πραγματοποιηθούν στο μέλλον κι άλλες ανάλογες επιμορφωτικές συναντήσεις.

Χρηστικές συμβουλές

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι ομιλητές. Ο κ. Ρισβάς αναφέρθηκε στο πώς εντοπίζουμε στο σχολείο τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών και έδωσε χρηστικές συμβουλές και κατευθύνσεις στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για το χειρισμό των προβλημάτων. Η κ. Καλαντζή εξήγησε πώς μπορούν να «διαβάσουν» οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μια γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ  και να την αξιοποιήσουν προς όφελος του παιδιού κατά τη διδασκαλία και την αξιολόγησή του, ενώ η κ. Μπαχούρου μίλησε για το έργο που παράγεται στο ΚΕΔΔΥ και μαζί με τους άλλους δύο ομιλητές απάντησε στα ερωτήματα των εκπαιδευτικών και των γονέων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην τάξη παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Στην ενημερωτική ημερίδα παρευρέθησαν ο Διευθυντής Β/θμιαςΕκπ/σης Ηλείας κ. Β. Δημητρέλλος, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ν. Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΘ π. Θ. Χαμάλης, διευθυντές σχολείων, γονείς και  εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

hmerida-mpaxourou


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος