FOLLOW US: facebook twitter

Με εκπλήξεις το 1ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο!

Ημερομηνία: 23-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Κοινωνία, Νέα

olena-kunigi-thisavrou-1

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα

Ένα διήμερο αποκριάτικου γλεντιού, υπόσχεται σε όλους, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Ωλένη» που έχει προγραμματίσει για την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, στις 26 Φλεβάρη αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

olena-kunigi-thisavrou3

Μάλιστα φέτος, διοργανώνεται για πρώτη φορά το «Κυνήγι Χαμένου θησαυρού» που θα είναι βασισμένο στον τοπικό θρύλο της Βασίλισσας Ελένης της Μονοβύζας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακήτο πρωί, στις 11 και θα λήεξι την επόμενη μέρα στις 2 το μεσημέρι, ανήμερα Καθαρή Δευτέρα. Μυστήριο περιμένει όσους συμμετάσχουν . Το κυνήγι θα εξελιχθεί στο κέντρο και γύρω από το χωριό . Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες .Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει Δώρα και θα είναι και η διοργανώτρια ομάδα του 2ου ‘’Χαμένου Θησαυρού  το 2018.

Το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» επιφυλάσσει πλήθος εκπλήξεων, συγκινήσεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, απρόοπτων και ανατροπών για τους συμμετέχοντες «κυνηγούς» αλλά και για το κοινό που θα εισπράξει την όλο ζωντάνια και φρεσκάδα αναζήτηση και θα παρακολουθήσει τα θεαματικά και χιουμοριστικά παιχνίδια.

olena-kunigi-thisavrou2

Έτσι, όπως επισημαίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, το αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Ώλενα, θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής με το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού και θα συνεχιστεί το ίδιο απόγευμα , στις 4.30 θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι στο οποίου προσκαλούνται όλοι οι δημότες της Ωλένης και της ευρύτερης περιοχής, να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα.  Σ’ ένα γλυκό «ταξίδι» στη φαντασία και την αποκριάτικη ανεμελιά. Η εκκίνηση θα γίνει από το Πνευματικό Κέντρο Ωλένης και θα ακολουθήσει «ποδαράτη» διαδρομή μέσα στο χωριό και τερματισμό στο κέντρο του χωριού, όπου θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι και θα ολοκληρωθεί με το κάψιμο του καρνάβαλου.

Το γλέντι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, είναι συμμετοχικό, δεν θα έχει θεατές, θα πάρουν μέρος όλοι, όπως γίνεται σε κάθε γλέντι γιατί η διασκέδαση και η καλή παρέα είναι επιθυμητά από όλους.

olena-kunigi-thisavrou4

Η συνέχεια θα δοθεί την Καθαρά Δευτέρα, μετά τις 11 το πρωί, με το καθιερωμένο γλέντι στο λόφο της Επισκοπής με παραδοσιακά κούλουμα (νηστίσιμα) ενώ οι μικροί θα πετάξουν χαρταετό αν ο καιρός φυσικά το επιτρέψει. Καλεσμένοι είναι όλοι για να γιορτάσουν τα Κούλουμα στη φύση, κόντρα στην κρίση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος