FOLLOW US: facebook twitter

Μετρούν δυνάμεις και κόβουν την Ηλεία στα δύο

Ημερομηνία: 31-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

latifi-agrotes-aklirainoun3

Οι αγρότες στο Λατίφι σκληραίνουν τη στάση τους από την Τετάρτη

Έτοιμοι να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην Κυβέρνηση είναι οι αγρότες στο μπλόκο του Λατιφίου. Χθες για τρίτη ημέρα απέκλεισαν την Εθνική Οδό, κερδίζοντας μερικά μέτρα επί της Πατρών – Πύργου και κλείνοντας και τη διασταύρωση Δουνεϊκων. Επόμενο βήμα όπως λένε την ερχόμενη Τετάρτη να κλείσουν και τους παράδρομους που γίνεται σήμερα η κυκλοφορία αλλά και να αυξήσουν τη διάρκεια του αποκλεισμού. Την ώρα που η αντιπαράθεση των αγροτών και της Κυβέρνησης «φουντώνει» σε διάφορα μπλόκα της χώρας και την Ηλεία, οι αγρότες είναι διατεθειμένοι να κόψουν το νομό στα δύο και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό διαρκείας αν χρειαστεί.

latifi-agrotes-aklirainoun6

Χθες το πρωί οι αγρότες απέκλεισαν την ΕΟ Πατρών – Πύργου στο Λατίφι για δύο ώρες από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι όπως έχουν αποφασίσει από την περασμένη εβδομάδα. Όμως υπάρχουν προτάσεις έτσι ώστε από αύριο να σκληρύνουν τη στάση τους. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Χρήστος Γιαννόπουλος, «συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο Λατίφι ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε και την καλούμε να σκύψει πάνω στα προβλήματα. Καλούμε και τους Ηλείους αγρότες και στον κάμπο ακόμα να βγουν και να μην περιμένουν σωτήρες» είπε χαρακτηριστικά.

latifi-agrotes-aklirainoun5

Όπως σημείωσε «υπάρχουν προτάσεις για ολικό κλείσιμο στο Λατίφι και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και προτάσεις για πολύωρο αποκλεισμό θα το δούμε στη συνέλευση της Τετάρτης». Κάλεσε τον κόσμο πέρα από τους αγρότες να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις γιατί όπως είπε τα προβλήματα είναι κοινά, δίνοντας το παράδειγμα των δασικών χαρτών που είναι κοινό για όλους που κατέχουν γη. «Με τους δασικούς χάρτες κινδυνεύει η περιουσία όλων. Τα ταξικά σωματεία θα είναι μαζί μας. Από εκεί και πέρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Να αναλάβει ο καθένας την ατομική του ευθύνη και να συμμετάσχει στον αγώνα» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

latifi-agrotes-aklirainoun4

Οι αγρότες της Ηλείας βρίσκονται σε επαφή και συντονισμό με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων που έχει ως πλαίσιο αιτημάτων αυτό που συναποφασίστηκε στη Νίκαια, το περασμένο φθινόπωρο.

latifi-agrotes-aklirainoun1

«Βλέπουμε τι γίνεται, βλέπουμε πως λυσσαλέα η Κυβέρνηση προσπαθεί να απομονώσει τους αγρότες της Πελοποννήσου από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και τους τρόπους που χρησιμοποιεί όπως τα ΜΑΤ στον Προμαχώνα. Η κυβέρνηση λειτουργεί με τον κατασταλτικό τρόπο που κάποτε στο παρελθόν κατηγορούσε. Αντέχουμε, θα το παλέψουμε και θα μετρήσουμε δυνάμεις και εμείς και αυτοί» κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

latifi-agrotes-aklirainoun2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος