FOLLOW US: facebook twitter

Μετεγκατάσταση «τώρα» για το Ειδικό σχολείο Λεχαινών

Ημερομηνία: 05-04-2017 | Συντάκτης:

Ζητά η Διεύθυνση του Σχολείου και προτείνει χώρους

Τα ακατάλληλα λυόμενα δεν δίνουν περιθώρια παραμονής μέχρι την κατασκευή νέου διδακτηρίου

Μπορεί, ο δρόμος για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 3/θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών, να έχει ανοίξει, μετά τη θετική απάντηση των Κτιριακών Υποδομών στο αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, η κατάσταση όμως όπως έχει διαμορφωθεί, μετά από 13 χρόνια στα ακατάλληλα πλέον λυόμενα, για τους μαθητές, δεν επιδέχεται άλλης καθυστέρησης.

Η ανάγκη μετεγκατάστασης, έστω και προσωρινά, σε κτίριο του σχολικού συγκροτήματος του Α΄ Δημοτικού και Α΄ Νηπιαγωγείου Λεχαινών, όπως σημειώνει και προτείνει με έγγραφο του, προς τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου κ. Χρήστος Μυλωνάκης, είναι επιβεβλημένη.

Όπως σημειώνει, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες που έχουν γίνει για την κατασκευή κατάλληλου διδακτηρίου, εκτιμά ότι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου θα είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει με κάθε τρόπο να γίνει μετεγκατάσταση των  μαθητών-τριων από τα κουβούκλια των κοντέινερς όπου λειτουργεί το Ειδικό Σχολείο από το 2004, προσφέροντας τους το δικαίωμα να φοιτούν σε κατάλληλες, αξιοπρεπείς κτιριακές υποδομές, απαιτώντας την αλληλοαποδοχή, την αρμονική συμβίωση με τους υπόλοιπους μαθητές της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ισότιμη κοινωνική τους εξέλιξη. «Για τους παραπάνω λόγους, σας  παρακαλώ, να αποφασίσετε την προσωρινή ή και την μόνιμη εγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών, εάν γίνουν οι κατάλληλες  επισκευές, στο κτίριο που βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του προαύλιου χώρου του σχολικού συγκροτήματος του Α΄ Δημοτικού και Α΄ Νηπιαγωγείου Λεχαινών. Η λύση αυτή θα έχει μικρό κόστος και θα υλοποιηθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να εξευρεθεί και να μισθωθεί κατάλληλος ιδιωτικός χώρος, για την προσωρινή λειτουργία του Σχολείου, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία κατασκευής νέου διδακτηρίου. Θεωρώ ότι κατανοείτε την επιτακτική ανάγκη, για λύση του προβλήματος της στέγασης του Ειδικού Σχολείου και γι αυτό σας παρακαλώ για τις σύντομες ενέργειές σας».

13 χρόνια σε κοντέινερ!              

Το 3θέσιο Ειδικό Σχολείο Λεχαινών ιδρύθηκε το 1998 και ενώ αρχικά εγκαταστάθηκε σε μισθωμένους χώρους εντός της πόλης των Λεχαινών, το 2004 μετεγκαταστάθηκε στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών, σε λυόμενες αίθουσες τύπου κοντέινερ. Στις εγκαταστάσεις αυτές εξακολουθεί να λειτουργεί ως σήμερα, δεκατρία χρόνια μετά, καλύπτοντας την περιφέρεια των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης. Στο συγκεκριμένο Ειδικό Σχολείο φοιτούν την τρέχουσα σχολική περίοδο δεκατέσσερα (14) παιδιά τα οποία παρουσιάζουν διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, νευρολογικά και κινητικά προβλήματα, προβλήματα λόγου αλλά και δυσκολίες συναισθηματικού και κοινωνικού τύπου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις πέραν του ότι είναι εντελώς ανεπαρκείς για τις ανάγκες των μαθητών, έχουν καταστεί και ακατάλληλες με το πέρασμα τόσων ετών, παρουσιάζοντας εμφανή σημάδια φθοράς. Η άμεση μετεγκατάσταση, έστω και προσωρινά, έως ότου κατασκευαστεί νέο κτίριο, κρίνεται αναγκαία και επιτακτική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος