FOLLOW US: facebook twitter

Μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου το Oruc Reis – Για δύο μήνες θα συνεχιστούν οι έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, λέει ο Ντονμέζ

Ημερομηνία: 23-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου βρίσκεται το Oruc Reis, όπου και θα παραμείνει έως τις 27 Οκτωβρίου οπότε λήγει και η νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία επιμένει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με προκλητικές δηλώσεις. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ έκανε γνωστό την Πέμπτη το βράδυ ότι το Oruc Reis θα μείνει για ακόμη δύο μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα συνεχίσει τις έρευνές του.

«Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνές μας, τόσο από Barbaros, όσο και από Oruc Reis. Ειδικά το Oruc Reis που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα συνεχίζει τις εργασίες του και πάλι στην δική μας υφαλοκρηπίδα νοτίως του Κας της Αττάλειας. Εκεί υπάρχουν εργασίες δύο μηνών ακόμη. Δηλαδή είμαστε το μέσο του προγράμματός μας εκεί» εξήγησε ο Τούρκος υπουργός.

Παράλληλα, δίπλα από το τουρκικό ερευνητικό συνεχίζουν να πλέουν πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία, τρεις φρεγάτες, ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, μία πυραυλάκατος και υποβρύχια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος