FOLLOW US: facebook twitter

Μετά τις φορολογικές «παγώνουν» για 6 μήνες και οι ασφαλιστικές εισφορές

Ημερομηνία: 22-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

katastrofes-vroxi-spiti

Καθοριστικής σημασίας η παρέμβαση Μπαλαούρα για όλες τις αποφάσεις

-Η νέα απόφαση που αναμένεται σήμερα αφορά τους πληγέντες δήμους Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Βαθιά ανάσα παίρνουν πλέον χιλιάδες πολίτες των δήμων Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης που επλήγησαν το προηγούμενο διάστημα από την κακοκαιρία, αφού μετά το πάγωμα των φορολογικών τους υποχρεώσεων και πάσης φύσεως οφειλών προς το δημόσιο για 6 μήνες, έπεται σήμερα και νέα απόφαση που αναμένεται να υπογράψει ο υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος και θα αφορά το πάγωμα για έξι μήνες και των ασφαλιστικών τους εισφορών, σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ.

Ειδικότερα, με τρεις αρχικά αποφάσεις που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης την Τρίτη, παρατείνονται μέχρι και την 06/03/2017 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στον Δήμο Ήλιδας, στον Δήμο Πηνειού και στον Δήμο Πύργου της Π.Ε. Ηλείας,  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που λήγουν ή έληξαν από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας έως και 06/03/2017. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης αναστέλλεται μέχρι και την 06/03/2017 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων, από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

mpalaouras

Σύμφωνα με δηλώσεις στην Πρωινή του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής Μάκη Μπαλαούρα, που παρενέβη καθοριστικά στην λήψη όλων αυτών των αποφάσεων,  σήμερα αναμένεται η υπογραφή της ίδιας απόφαση και για το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που βρίσκεται ήδη σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης από πέρυσι για τον ίδιο λόγο, αλλά δεν είχε εφαρμοστεί ανάλογο μέτρο για αυτή την περίπτωση. Έτσι τέσσερις δήμοι του νομού θα έχουν ελαφρύνσεις ως προς τον χρόνο καταβολής των φορολογικών βεβαιωμένων ή ληξηπρόθεσμων οφειλών. Επί της ουσίας «παγώνει» κάθε καταβολή ακόμα στις ΔΟΥ έως τις 6 Μαρτίου 2017.

Εκείνο που αποτελούσε επίσης σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν είχε ανακοινωθεί έως τώρα, αφορά την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ληξιπρόθεσμων ή μη και ρυθμίσεων. Η ανάλογη απόφαση με εξάμηνη παράταση και «πάγωνα» για τους τέσσερις δήμους αναμένεται να υπογραφεί σήμερα από τον Ηλείο αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μπαλαούρα. Οι δύο αυτές κινήσεις θα δώσουν ανάσα στην τοπική κοινωνία που μετά και το καταστροφικό πέρασμα του καιρού, βρίσκεται σε απόλυτη οικονομική ασφυξία. Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, με όλες τις παραπάνω αποφάσεις, οι φορολογούμενοι και οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, για 6 μήνες από την υπογραφή τους, δεν θα έχουν καμία υποχρέωση καταβολής είτε ληξιπρόθεσμων είτε τρεχουσών εισφορών προς το δημόσιο και τα ταμεία, δεν θα υπάρχουν ποινές και προσαυξήσεις και το διάστημα αυτό θα είναι στην ουσία «νεκρός» χρόνος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος