FOLLOW US: facebook twitter

ΤΕΙ Πύργου: Μετά την φαρσοκωμωδία των εκλογών πόλεμος ανακοινώσεων

Ημερομηνία: 29-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών Πύργου-ΚΥΒΟΣ για τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Πύργου

Μετά την φαρσοκωμωδία των φοιτητικών εκλογών στο ΤΕΙ Πύργου όπου ψήφισαν μόλις 31 σπουδαστές, ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων. Η αρχή έγινε από την Πανπουδαστική και το παρακάτω κείμενο είναι της  Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών Πύργου-ΚΥΒΟΣ όπου αναφέρει τα εξής:

«Σε αυτή μας την τοποθέτηση θα υπενθυμίσουμε τα γεγονότα που συνέβησαν από την ημέρα που εκλεχτήκαμε μέχρι τις σπουδαστικές εκλογές του 2017, θέλοντας να υπερασπιστούμε τους αγώνες μας και τις διεκδικήσεις μας όλο αυτό το διάστημα.

Στις περσινές εκλογέςαναδειχτήκαμε πρώτη δύναμη στο Σύλλογο Σπουδαστών, που εκπροσωπούσε αδιάκοπτα τα τμήματα του Πύργου όλα αυτά τα χρόνια. Οι εκλογές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με τους εκπροσώπους της ΠΚΣ και τηρώντας στο ακέραιο το τυπικό της διαδικασίας.

Στις 15 Ιουλίου 2016 μας παραδόθηκε έγγραφο που μας ζητείτο από την τότε Πρόεδρο κ. Ζαφειροπούλου να προσκομίσουμε το καταστατικό λειτουργίας του Συλλόγου Σπουδαστών για να λυθεί η «αναντιστοιχία» όπως αναφέρεται στο έγγραφο διότι «η σφραγίδα φέρει το όνομα: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΜΕ» και  όχι του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ». Άμεσα τότε παραδώσαμε το καταστατικό κάτι το οποίο δεν είχε ζητηθεί ουδέποτε από την κ. Ζαφειροπούλου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 μας δίνεται απάντηση σε αίτηση που είχαμε κάνει για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου για συνέλευση και δράσεις του Συλλόγου μας,η απόφαση της Προσωρινής Τριμελούς Συνέλευσης του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ που από τις 05-09-2016 είχαν κρίνει ότι ο Σύλλογος Σπουδαστών δεν είναι νόμιμος φορέας εκπροσώπησης του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ, πρωτοφανές για το φοιτητικό κίνημα από τη μεταπολίτευση έως σήμερα.

Άμεσα από την ανωτέρω απόφαση συνεδρίασε το ΔΣ για να αποφασίσει το πλαίσιο δράσης (ανακοίνωση στα ΜΜΕ και ορισμός ημερομηνίας ΓΣ για ενημέρωση των φοιτητών). Τότε με πρόταση δική μας προτείναμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση νέου συλλόγου για να καλύψουμε το τυπικό σκέλος τηw επωνυμίας του φοιτητικού συλλόγου. Οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ αρνήθηκαν κατηγορηματικά την ανωτέρω πρόταση μας.

Παρόλο την απόφαση της διοίκησης, σεβόμενοι  την ψήφο των συμφοιτητών μας, δεν κάναμε πίσω.Ως νόμιμα εκλεγμένα μέλη κάναμε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Σύγκλητο του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ τόσο για το θέμα του Συλλόγου και την άμεση αποκατάστασή του όσο και για άλλα φοιτητικά θέματα όπως η απουσία καθηγητών σε 17 μαθήματα τον Νοέμβριο με τα μαθήματα να έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 26 Σεπτέμβριου, για μόνιμο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές, τα μη κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, σίτιση καιστέγαση.

Εμείς γνωστοποιήσαμε σε ΓΣ ότι έχουμε συντάξει καταστατικό για το νέο σύλλογο και καλέσαμε τους συμφοιτητές μας να μας στηρίξουν. Έτσι 40 περίπου ιδρυτικά μέλη υπέγραψανγια τη δημιουργία του νέουσυλλόγου. Παράλληλα φοιτητέςπου αρχικά είχαν υπογράψει στον υπό ίδρυση Σύλλογο,μας ζήτησαν να τους διαγράψουμε, όπως και πράξαμε.

Οι συγκεκριμένοι φοιτητές προχώρησαν σε καταστατική συνέλευση για την Ανεξάρτητη Κίνηση Συλλόγου Σπουδαστών ΔΟΕΠΤΜ (μια παράταξη δηλαδή στην οποία ηγούνται οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ)αφού ήδη είχαμε καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στο Ειρηνοδικείο του Πύργου για το Σύλλογο Σπουδαστών τμήματος ΔΟΕΠΤΜ και είχαμε προχωρήσει σε ανακοίνωση στους φοιτητές και τα ΜΜΕ.Άρα από πλευράς μας δεν έγινε καμία κρυφή διαδικασία. Θέλαμε να δώσουμε τέλος στα ανελέητα χτυπήματα που δεχτήκαμε από τη διοίκηση του ΔΟΕΠΤΜ και να υπερασπιστούμε και να κατοχυρώσουμε την έκφραση του φοιτητικού κινήματος στον Πύργο.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 παραδώσαμε στον Πρόεδρο του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ κ. Κουτσονίκο το εγκεκριμένο καταστατικό που είχε περάσει από όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Οι εκλογές που έγιναν στις 24 Μαΐου θυμίζουν κακοπαιγμένη παράσταση από τους εκπροσώπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Έδειξαν ότι δεν έχουν ιδέα από τέτοιες διαδικασίες σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η παράταξη της ΠΚΣ και αφού δεν υπήρχε κάλπη για εξελεγκτική επιτροπή. Καλούμε δε τους 6 αυτοαποκαλούμενους εκπροσώπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του νέου 7μελούς ΔΣ της Παράταξης-Συλλόγου τους, να χρησιμοποιούν την ακριβή ονομασία τους που κατοχύρωσαν -αν την έχουν κατοχυρώσει- γιατί ίσως μελλοντικά αντιμετωπίσουν και αυτοί αντίστοιχα εμπόδια από τη διοίκηση του ΔΟΕΠΤΜ, γιατί γνωρίζει πολύ καλά από καταστατικά λειτουργίας Συλλόγων!

Για τα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ και τα κροκοδείλια δάκρυα τους, όψιμο το ενδιαφέρον τους για τους φοιτητές και τα προβλήματα τους.

Ακόμα δίνουμε ξεκάθαρες απαντήσεις, όπως σκοπεύαμε να κάνουμε αλλά οι εξελίξεις έτρεξαν, γιατί δεν ήμασταν υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές.1)Για να μην δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε Συλλόγους-Παρατάξεις που ενεργούν ευκαιριακά. 2) Γιατί πρώην υποψήφια μέλη μας βρίσκονται στο 4ο έτος σπουδών και ουσιαστικά βρίσκονται σε διαδικασία ορκωμοσίας. 3)Να μην πολώσουμε περισσότερο το κλίμα μεταξύ των φοιτητών. 4) Γιατί είμαστε αηδιασμένοι με την υποβάθμιση του ΤΕΙ στον Πύργο.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα παρεμβαίνουμε κάθε φορά για να αποτρέψουμε ανομίες, να βοηθήσουμε σε κοινές επιτεύξεις της φοιτητικής κοινότητας και στο να αποκτήσει επιτέλους ακαδημαϊκά κριτήρια το τμήμα ΔΟΕΠΤΜ, όπως ήδη έχουμε πράξει προτού εκλεγούμε.

Συγχαίρουμε τέλος, τους συμφοιτητές μας που απομόνωσαν την προσπάθεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να ηγηθεί του φοιτητικού συλλόγου αφού ψηφίστηκαν μόλις από 31 φοιτητές σε σύνολο εγγεγραμμένων πλέον των 1300 φοιτητών στο μητρώο του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος