FOLLOW US: facebook twitter

Μελέτησαν τα Λουτρά Καϊάφα και Ολυμπίας: Εισαγωγικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ΚΠΕ Κρεστένων

Ημερομηνία: 12-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2017-2018, της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014 -2020», διοργάνωσε, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων εμβέλειάς του, διήμερο Εισαγωγικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Το σεμινάριο, με τίτλο: «Εισαγωγή στην Εκπαίδευση για την Αειφορία: το παράδειγμα της διαχείρισης του νερού» υλοποιήθηκε στους χώρους του ΚΠΕ Κρεστένων και σε πεδία της περιοχής. Σκοπός του ήταν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν γύρω από βασικές εννοιολογικές αρχές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις (βιωματικές μεθόδους και τεχνικές) της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ώστε να υποστηρίξουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Περιελάμβανε θεωρητικές προσεγγίσεις, εργασίες πεδίου και βιωματικά εργαστήρια ενώ έμφαση δόθηκε στην αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη διαχρονική διασύνδεσή τους με την ανθρώπινη δραστηριότητα, υγεία και ευεξία καθώς και την ανάγκη προστασίας τους.

Πέρα από το σεμινάριο που έγινε στους εσωτερικούς χώρους του ΚΠΕ με ιδιαίτερες αναφορές στην διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής της Ολυμπίας και του Καϊάφα, ακολούθησε μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αντίστοιχα πεδία για επιτόπια μελέτη.

Αρχικά μελετήθηκαν τα λουτρά και οι λουτρικές εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας και στη συνέχεια τα Ιαματικά Λουτρά και η λίμνη Καϊάφα με δραστηριότητες πεδίου που οργάνωσε και υλοποίησε η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ. Μετά την επιστροφή στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στα Κρέστενα έγιναν παιχνίδια γνωριμίας, επικοινωνίας, συγκρότησης ομάδων και στη συνέχεια κάθε ομάδα εκπαιδευτικών παρακολούθησε κυκλικά δυο εργαστήρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος