FOLLOW US: facebook twitter

Μειωμένες οι παραδόσεις στη βιομηχανική τομάτα

Ημερομηνία: 05-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

4.500 τόνους λιγότερους λόγω ζημιών παρέδωσε η Ο.Π Αμαλιάδας στα δύο εργοστάσια της Ηλείας

Οι βροχές που έπεσαν στην Ηλεία μια ημέρα πριν την έναρξη συγκομιδής της βιομηχανικής τομάτας τον Ιούλιο, έκαναν τη ζημιά τους και αυτό φάνηκε από τις τελικές ποσότητες που παρέδωσαν οι αγρότες στα δύο εργοστάσια.

Η εικόνα που δίνει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας είναι χαρακτηριστική καθώς συνολικά οι παραγωγοί της παρέδωσαν 4500 τόνους λιγότερους βιομηχανικής τομάτα στα δύο εργοστάσια, σε σχέση με τα όσα υπεγράφησαν στις συμβάσεις.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών οι παραδόσεις ολοκληρώθηκαν στα μέσα Σεπτέμβρη και στη Unilever παρέδωσαν 12.500 τόνους αντί 14.500 βάσει σύμβασης και στον Κύκνο 22.000 αντί 24.500 βάσει σύμβασης.

«Όπως είχαμε πει η πρώιμη βιομηχανική τομάτα είχε απώλειες από τις βροχές του Ιουλίου. Η μείωση εκεί άγγιξε το 40%. Στην όψιμη τα πράγματα πήγαν καλύτερα και ολοκληρώσαμε τις παραδόσεις στις 9 Σεπτέμβρη».

Ο κ. Βαλιανάτος τόνισε πως εκ μέρους του ΕΛΓΑ η κα Πανταζοπούλου έχει παραλάβει τις παραδόσεις των παραγωγών που ζημιώθηκαν και θα ασκηθεί πίεση προς τον Οργανισμό για να έλθουν γρήγορα οι εκτιμήσεις και αντίστοιχα οι αποζημιώσεις…

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας τόνισε πως μέσα στον Οκτώβρη θα γίνει συζήτηση με τους παραγωγούς για την αποτίμηση της σεζόν που πέρασε και τις εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά. «Θέλουμε να έχουμε μια καλή νέα χρονιά για την Ηλεία, καθώς η βιομηχανική τομάτα στηρίζει το νομό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος