FOLLOW US: facebook twitter

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγαλύτερη συμμετοχή στο κόμμα

Ημερομηνία: 30-01-2017 | Συντάκτης:

syriza-ileia-megaliteri-summetoxi2

Και σιωπηλή αποδοχή της κοινωνίας βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία

Με τη συμμετοχή των βουλευτών και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα οι εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης στην αίθουσα της ΠΕΔ στον Πύργο. Μετά την απολογιστική συνέλευση όπου υπήρξαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών και μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας.

Ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «…αναδιοργανώνουμε τις  οργανώσεις ώστε η δομή του κόμματος να είναι ετοιμοπόλεμη στις νέες συνθήκες, με απαιτήσεις και δυσκολίες. Αυτό το διήμερο έγιναν πολλές εξορμήσεις στελεχών μας σε όλη την Ελλάδα, για να έχουμε άμεση επαφή και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες για να μεταφέρουμε το πολιτικό μας σχέδιο και κυρίως για να ακούσουμε τι λέει κόσμος σε αυτό το κομβικό σημείο. Παρά το κλίμα απογοήτευσης, διότι μεγάλο τμήμα του λαού μας τα φέρνει πέρα πολύ δύσκολα, σκεπτόμενοι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους. Οι συμπολίτες μας, έστω και σιωπηλά, στηρίζουν την κυβέρνηση, ελπίζοντας ακόμα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Δείγμα της προσπάθειάς μας είναι το πλεόνασμα που η κυβέρνησή μας επέλεξε να επιστρέψει στην κοινωνία, δίνοντας το μικρό βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους…» είπε μεταξύ άλλων.

syriza-ileia-megaliteri-summetoxi1

Η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, δήλωσε ότι «… είμαστε σε ένα κομβικό σημείο οι τάξεις μας έχουν εμπλουτιστεί με ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά έχουν πιστέψει ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ένα μεγάλο εγχείρημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να μπορέσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της σκληρής επιτροπείας να σταθεί στα πόδια της και η οικονομία και η ανάπτυξη και κυρίως η χώρα. Το κλίμα έχει αντιστραφεί υπέρ της λογικής ότι η λιτότητα θα πρέπει να τερματιστεί, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις χώρες του Νότου, πράγματα ανήκουστα το προηγούμενο διάστημα, χάρη στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού μας. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε υπέρ των ασθενέστερων, όπως φάνηκε και με τη 13η σύνταξη. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Η αριθμητική δύναμη στο κόμμα δεν ανταποκρίνεται σε ένα κόμμα διακυβέρνησης της χώρας, ωστόσο έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι πολίτες που ακολουθούν είναι προσανατολισμένοι στην κατεύθυνση ότι δίνεται μεγάλη μάχη για τη χώρα. Ακούμε τις αντιρρήσεις του κόσμου, όμως η εικόνα στην Ηλεία δεν είναι άσχημη αλλά αισιόδοξη για το κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο απερχόμενος γραμματέας Τάκης Γεωργόπουλος, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τρία χρόνια τώρα πέρασε πρωτοφανείς καταστάσεις για τα μέτρα ενός κόμματος της Αριστεράς. Αξιωματική αντιπολίτευση, κυβέρνηση, διάσπαση, ανασυγκρότηση, περάσαμε κρίσιμες καταστάσεις που μας πλήγωσαν είχαμε τις νίκες μας στις εκλογικές αναμετρήσεις, είχαμε και τις ήττες μας με τη διάσπαση παρ ΄όλα αυτά πιστεύω ότι δεν χάσαμε, γίναμε σοφότεροι από τις αποτυχίες και οι επιτυχίες μας ατσαλώνουν τη διάθεση να συνεχίσουμε τον αγώνα προς όφελος του λαού και του τόπου μας. Η συμμετοχή στο κόμμα είναι ίδια ίσως και μεγαλύτερη από την προηγούμενη συνδιάσκεψη που ήμασταν αντιπολίτευση» είπε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος