FOLLOW US: facebook twitter

Μεγαλούργησε η Θ.Ο του Γυμνασίου Βουνάργου!: Έκλεψαν τις εντυπώσεις με την θεατρική τους παράσταση «Μια κωμωδία»

Ημερομηνία: 30-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση έκπληξη, που αποδεικνύει τον σημερινό πολυδιάστατο ρόλο της εκπαίδευσης και κυρίως πως όταν τα παιδιά δημιουργούν με ψυχή,  μεράκι και καλλιτεχνική ευαισθησία εμείς οι μεγάλοι πρέπει να τους βγάζουμε το… καπέλο, παρουσίασε για ένα τριήμερο η Θεατρική μαθητική ομάδα του Γυμνασίου Βουνάργου, στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας.  Οι μαθητές με την συνδρομή των δασκάλων τους και κυρίως της καθηγήτριας Ευγενίας Μπίθα που είχε αναλάβει την σκηνοθεσία και την θεατρική προσαρμογή καθώς και της Μουσικού  καθηγήτρια Μαρίας Κορομηλά που είχε την μουσική διδασκαλία προσθέτοντας μια υπέροχη πινελιά στο όλο αποτέλεσμα, μελοποιώντας τους στίχους του θεατρικού κειμένου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ», δημιούργησαν μια εκπληκτική παράσταση.  Και τις τρεις μέρες, Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή, το συνεδριακό κέντρο ήταν κατάμεστο, ο κόσμος απόλαυσε ένα υπέροχο μιούζικαλ, με εξαιρετικές ερμηνείες από τα παιδιά, μια καλοστημένη σε κάθε της λεπτομέρεια παράσταση που αξίζει πολλά μπράβο απ’ όλους μας!!

Το κοινό καλωσόρισε η καθηγήτριά τους Ευγενία Μπίθα, αναφερόμενη στην πολύμηνη προσπάθεια των μαθητών που δούλεψαν ατέλειωτες ώρες και με πολύ μεράκι πάνω στο έργο, στην συνδρομή και στήριξη όλων των συναδέλφων της καθηγητών του σχολείου καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν που δεν ήταν μόνο οικονομικές, αλλά είχαν σχέση και με το χώρο παρουσίασης της παράστασης. Ή μάλλον τους χώρους που είναι ανύπαρκτοι στον Πύργο, θίγοντας το θέμα του θεάτρου Απόλλων, τονίζοντας ότι είναι αφιλόξενος και κλειστός από το δήμο Πύργου στη φιλοξενία μαθητικών παραστάσεων και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στα σχολεία που θέλουν να παρουσιάσουν μια όμορφη δραστηριότητα. Στην συνέχεια κάλεσε τους μαθητές στην σκηνή, τα φώτα έσβησαν και η παράσταση ξεκίνησε!!

Το ωραίο σκηνικό του Δημήτρη Σκούτα μας μετέφερε στην χώρα του Πλούτωνα, στον Κάτω Κόσμο, όπου εκτυλίσσεται και η ξεκαρδιστική κωμωδία που παρακολουθήσαμε, μια διαχρονική πολιτική σάτιρα του Ι. Καμπανέλλη, που αν και γραμμένη το 1995, το «κύκνειο άσμα» του, με τον καυστικό του λόγο μοιάζει να είχε προβλέψει πως θα ήταν η Έλλάδα μετά από 20 χρόνια, με την είσοδο του κεφαλαίου! Επενδύσεις, έργα υποδομής, χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας, δημιουργία τραπεζών, έρχονται να ανατρέψουν τη γαλήνια και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. καθώς η οικονομία εξελίσσεται με ξέφρενους ρυθμούς και η παρακμή δεν είναι μακριά! Τότε ο Πλούτωνας καλείται να πάρει μια μεγάλη ‘πολιτική’ απόφαση που θα κρίνει το μέλλον της επικράτειάς του. Τα παιδιά ερμηνεύουν, τραγουδούν, χορεύουν -σε  χορογραφίες της Μαίρης Βαρβαρή- , ένα υπέροχο μιούζικαλ, μια δουλειά άκρως επαγγελματική, που σατιρίζει την κοινωνική και την πολιτική εξαθλίωση της χώρας του… Κάτω Κόσμου!

Διανομή κατά σειρά εμφάνισης

Κορμπάκης ΓιώργοςΠλούτων, Γεωργοπούλου Βασιλική  Μίνωα, Βουσδούκος Νίκος  Αιακός, Παλαιολόγου Μιχαήλ   Κέρβερος, Γκοροβέλλι Σταυρούλα  Χάρων, Κανελλοπούλου Σοφία  Ερμής, Καλομοίρης Γιώργος  Ηρακλής, Παπαγεωργακοπούλου Αθανασία  Διογένης, Αλεξοπούλου Μαρία  Αντισθένης, Αργυρού Χριστίνα  Μένιππος, Γεωργοπούλου Δήμητρα  Ψύχη, Ναύτης, Πωλήτρια Δρόμου, Ξένος Διονύσης  Ναύτης, Γκατζοπούλου ΜαρίαΚρωβύλη, Παπαγεωργακοπούλου Ελένη  Ψυχή, Μαίρη, Τομαροπούλου Ιωάννα  Ψυχή, Τέρη, Φώτη Μαρία  Ψυχή, Κλαίρη, Αντωνέλος Γεράσιμος  Ιωάννου, ΚορμπάκηΖώγια ‘Ερση, Νικολοπούλου Διονυσία Δίφιλος, Πατρινού Παναγιώτα  Λιλή, Κυριακόπουλος Παναγιώτης Θεοκλής, Μενέλαος, Καράμπαλη Αγγελική  Τασία, Βέρροιος Στράτος Φαίδρος, Καλαντζοπούλου ΚατερίναΛέλα, Σωτηροπούλου Γεωργία  Ευφράτης, Καράμπαλης Παναγιώτης Πάνος, Αντωνέλου Κατερίνα Ψυχή, Δανάη, Κλεοδήμου, Θεοδωροπούλου Αγγελική Ψυχή, Κέφαλος, Νεκρή Β’, Ανδρικόπουλος Κωσταντίνος Ψυχή, Λυκούργος, Νεκροφόρος, Χαμάκου Ελένη Κυρία, Περσεφόνη, Αργύρου Βίκυ Ψυχή,Δάφνη, Μικροπωλητής, Βαρβαρή Μαίρη Νεκρή Α’.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος