FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη προσφορά από τους αιμοδότες του Ελαιώνα: Συγκέντρωσαν 32 πολύτιμες μονάδες αίματος

Ημερομηνία: 19-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σημαντική ήταν η «συγκομιδή» των 32 μονάδων αίματος, που συγκέντρωσε ο Σταθμός Αιμοδοσίας Πύργου στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγίων Αποστόλων – Ελαιώνα «Ο Άγιος Τρύφωνας» την περασμένη Κυριακή. Όφελος της δράσης αυτής πέραν των 32 μονάδων ήταν και η εγγραφή 15 νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Στο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το προσωπικό του σταθμού αιμοδοσίας με επικεφαλής τη συντονίστρια διευθύντρια Κωνσταντίνα Πανέτα, υποδέχθηκαν τους εθελοντές. Παλιά και νέα μέλη προσήλθαν για να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής και συνολικά 42 άτομα ανταποκρίθηκαν όμως δέκα εξ αυτών δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να αιμοδοτήσουν και θα το κάνουν τις επόμενες ημέρες στο σταθμό αιμοδοσίας.

Όπως τόνισε ο γραμματέας του συλλόγου Ανδρέας Πλακούδας «ο σύλλογος μας έχει μια 25ετή αδιάλειπτη παρουσία με δύο αιμοδοσίες το χρόνο. Καλέσαμε παλιά και νέα μέλη να συμμετάσχουν και όλοι να ξεπεράσουν τις αναστολές, τους φόβους και τις προκαταλήψεις και αν γίνουν αιμοδότες. Όταν υπάρχει ανάγκη όλοι τρέχουν να βρουν αιμοδότες, αν γραφούν στο σύλλογο μπορούν να έχουν το αίμα που χρειάζονται» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της η κα Πανέτα ευχαρίστησε το σύλλογο για την συνδρομή του. «Είναι από τους συλλόγους που συγκεντρώνουν αρκετές φιάλες αίμα» σχολίασε η συντονίστρια διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας που ευχαρίστησε επίσης και τους κατοίκους του Ελαιώνα που προσφέρουν το πολύτιμο αίμα και επισήμανε πως το καλοκαίρι οι ελλείψεις είναι σημαντικές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος