FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη κατολίσθηση κοντά στην Παπαδού-Αποκομμένος ο παραποτάμιος δρόμος του Αλφειού

Ημερομηνία: 19-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Κομμένη στα δύο είναι η παραποτάμια ζώνη του Αλφειού, στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Μια μεγάλη κατολίσθηση στον παραποτάμιο δρόμο μετά την Παπαδού κοντά στον οικισμό Παπά Χάνι, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Μεγάλοι βράχοι και όγκοι χώματος βρέθηκαν ξαφνικά χθες νωρίς το μεσημέρι. Ήταν ευτύχημα που δεν βρέθηκε στην πορεία του φαινομένου κάποιο όχημα. Στην περιοχή δεν έχει βρέξει τις τελευταίες ημέρες και με στεγνό το έδαφος συνέβη ότι συνέβη. Ωστόσο στην περιοχή όλο το χειμώνα υπάρχει σημαντική επιβάρυνση από τις βροχοπτώσεις και αυτό φάνηκε και σε άλλες κοντινές περιοχές, όπως στην Τσεμπερούλα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διασέλλων Κώστας Βασιλακόπουλος, «… ο δρόμος έκλεισε το μεσημέρι της Κυριακής από κατολίσθηση. Είναι πολύ σοβαρό το φαινόμενο και είναι αδύνατη η διάνοιξή της τώρα. Αύριο (σ.σ σήμερα) το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες, καθώς αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένα αρκετά χωριά και πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιούν τον δρόμο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας».

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Γιάννης Δάγκαρης από την πλευρά του ανέφερε πως «το σημείο επιβαρύνθηκε από τις βροχές το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε ειδοποιήσει και τη ΔΕΗ, καθώς είναι πεύκα πάνω από τα καλώδια και θα χρειαστεί η παρέμβασή της. Έχουμε αποκλείσει την κυκλοφορία στο σημείο και έχουμε ήδη συνεννοηθεί με την Πυροσβεστική για να ξεκινήσουν οι εργασίες διάνοιξης του δρόμου το πρωί της Δευτέρας» δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος