FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη ανατροπή στις Πανελλαδικές

Ημερομηνία: 21-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

panelladikes-mathites-1Πάνε Σεπτέμβριο οι επαναληπτικές

Τα νομικά προβλήματα που επικαλούνταν το υπουργείο Παιδείας βαίνουν προς επίλυση, και συναίνεση με τα κόμματα υπάρχει ως προς τη θεσμική πρόβλεψη της διαδικασίας. Δυσεπίλυτο πρόβλημα παραμένει ωστόσο το πότε θα γίνουν.

Η αρχική σκέψη ήταν να γίνουν αμέσως μετά τις “Πανελλαδικές τον Ιούνιο, κατά τις ημέρες εξέτασης των ειδικών μαθημάτων.

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούν να εξεταστούν όσοι μαθητές χάσουν κάποιο ειδικό μάθημα. Η πιθανότητα να γίνουν Ιούλιο από την άλλη δίνει χώρο και χρόνο για να εξεταστούν οι υποψήφιοι επαναληπτικώς στα ειδικά μαθήματα, ωστόσο αυξάνεται το κόστος, αφού το σχολικό έτος λήγει στις 31.6 και άρα οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πληρωθούν παραπάνω.

Τρίτο και πιθανότερο σενάριο είναι να μεταφερθούν για τον Σεπτέμβριο.

Αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα, κατά τις πληροφορίες: οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους και ακόμη θα εξετάζονται τον ίδιο μήνα οι υποψήφιοι της κατηγορίας Έλληνες του εξωτερικού και τέκνα Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό .

Σε περίπτωση που μεταφερθούν οι επαναληπτικές Πανελλαδικές για Σεπτέμβριο, το κόστος θα είναι χαμηλότερο. Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος με τις βάσεις, που θα πρέπει να ανακοινωθούν μέσα στον Αύγουστο, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο οι επιτυχόντες να εισάγονται στα τμήματα και τις σχολές ως υπεράριθμοι. Η βάση που θα ισχύει κατά περίπτωση θα είναι η ήδη ανακοινωμένη, κατά τις επεξεργασίες των αρμοδίων.

Αυτό το σενάριο με τη σειρά του απαιτεί έναν τρόπο να εξακριβώνονται οι ασθένειες που επικαλούνται οι υποψήφιοι, με αυστηρότερα από ότι μέχρι πέρυσι κριτήρια. Στόχος είναι να μην γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος, κάτι που θεωρείται ότι έχει γίνει στο παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επαναληπτικές εξετάσεις σε αδρές γραμμές συμμετέχει το 1% των υποψηφίων στις Πανελλαδικές. Πέρυσι, συμμετείχαν περί τους 650 υποψηφίους, και λόγω των λιγότερων μαθημάτων που εξετάστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο στις 12.00 μαθητές από τα σχολεία της Αττικής προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για να πιέσουν για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών.

Πηγή: ipaideia.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος